Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Za 0,80 dolara – Bogati Kinez prodaje svježi vazduh u limenkama!

Preporučeno

Dok se Kina bori sa jednim od najgorih perioda zagađenja zraka, pojedini njeni stanovnici su došli na ideju da iskoriste ovaj problem. Chen Guangbiao, za kojeg se vjeruje da je jedan od najbogatijih ljudi u Kini, počeo je prodavati svjež zrak u limenkama za 0,80 dolara.

Svježi vazduh u limenkama
Svježi vazduh u limenkama

Konzervirani zrak se navodno može kupiti u različitim okusima koji su nazvani neobičnim imenima, kao što su netaknuti Tibet ili postindustrijski Tajvan. Kupac zrak iz konzerve može popiti ili ga inhalirati, prenosi Hrt.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

Chen je kazao kako je želio pokazati da je zrak toliko zagađen da ideja o konzerviranom svježem zraku i nije neostvariva.

Chen je o svom izumu govorio još prošle godine hvaleći se da je koristan za zdravlje te da produžava život. Prema pisanju Huffington Posta, kineski milioner je konzervirani zrak počeo prodavati još u septembru 2012., a u posljednje vrijeme mu posao ide veoma dobro jer Kina bilježi rekordnu zagađenost.

Upravo se čita:  Šok i rasprava na društvenim mrežama: Račun iz restorana digao Balkan na noge

vazduh-konzerva2

Zagađenje zraka je 40 puta veće od normalnog, a stanovnici Pekinga su upozoreni da ne izlaze iz zatvorenih prostorija.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Dobre vijesti za bh. dijasporu koja živi u ovoj europskoj državi: Usvojen važan sporazum o vozačkim dozvolama između Bosne i Hercegovine i Italije

Danas je, nakon 12 godina neuspješnih pokušaja usaglašavanja, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog ministra komunikacija i prometa...

Još vijesti za vas