Srijeda, 22 ožujka, 2023

Za 15 dana propalo više od 100 preduzeća u BiH

Nemojte propustiti

Značajan broj preduzeća je otišao i u stečaj

U prvoj polovini februara u BiH je propalo više od 100 preduzeća od kojih je oko 50 brisano iz registra i ne postoji više, dok je kod ostalih pokrenut postupak stečaja ili likvidacije.

Likvidirani i brisani iz registra, između ostalih, su preduzeća „Cybersec“ Sarajevo, „ABC Media“ Čitluk, “IFA Industry BH” Visoko, “Kalsed” Kalesija, “Design atelier ferreira” Bihać, “Bastah” Bosanski Petrovac, „Tehno-mobile“ Tešanj, “Affidea” Banjaluka, “Uniccumm” Šipovo, “MPM WEB” Bijeljina, ZU “Dental-D” Bijeljina, “XXL” Banjaluka i druga.

Likvidacioni postupak otvoren je u firmama “Arhing” Tuzla, „PBZ-GLOBAL” Visoko, “Omerhodžić” Breza, “Taskky” Visoko, „Rorix“ Živinice, “Durmo promet” Olovo, “Helvetia” Tuzla, “In time” Zenica, “Polimac-company“ Sarajevo, „Studio enterijer“ Sarajevo, „Mega trade plus“ Banjaluka.

Značajan broj preduzeća je otišao i u stečaj, a među njima su “HN Henex”, “Elit” Pale, “DM-Milutin” Prnjavor, “Teša-compani” Čelinac, “Euro regina” Banjaluka, “Agrotrend ZZ” Trn – Laktaši, “Dim produkt“ Drinić, “Veterinarska stanica” Bijeljina i drugi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo