Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Za Aleksandra Vučića je genocid ‘magična riječ’, a priznanje bi vodilo ukidanju Republike Srpske!?

Nemojte propustiti

“Čini se da svi na Balkanu čekaju drugo poluvrijeme, sa mnogo strasti emocija i mržnje. Mi smo ti koji moramo da to izbjegnemo po svaku cijenu”, istakao je Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da je datum obilježavanja Srebrenice težak dan, dan jezivog zločina počinjenog nad Bošnjacima, i logično je da on takve posljedice i poslije 27 godina ostavlja.

“Imamo mnogo teških dana u godini. Tu sada ima mnogo problema i mnogo drugačijeg viđenja i mnogo toga što bi morali da promijenimo”, poručio je on.

Ocijenio je da je ove godine, na komemoraciji u Potočarima, bila naglašenija snažnija i žešća kampanja, više mržnje usmerene prema srpskom narodu, nego prošle i pretprošle godine i kako je dodao više mržnje iz onog medijskog, i političkog diskursa koji se tiče naše odgovornosti.

“Nisam otišao u Srebrenicu jer nisam dobrodošao, ćutao sam 11. jula jer šta god bih rekao Srbija bi bila izložena najbrutalnijim napadima zato što nisam izgovorio magičnu riječ koju oni žele da čuju, jer neko ne želi od nas da vidi poštovanje žrtvama već pravnu formulaciju da bi mogao na tome da zasniva neke druge poteze u budućnosti a to je ukidanje Republike Srpske”, istakao je Vučić.

Vučić je kazao da, u uslovima gotovo svjetskog rata, pošto cijeli zapadni svijet preko Ukrajinaca ratuje sa Rusima, dolazi do velikih pomjeranja i da situacija u našem području nije jednostavna.

“Čini se da svi na Balkanu čekaju drugo poluvrijeme, sa mnogo strasti emocija i mržnje. Mi smo ti koji moramo da to izbjegnemo po svaku cijenu”, istakao je on uz opasku da to moramo da izbjegnemo, ali ne zato što smo slabiji od bilo koga.

Vučić je skrenuo pažnju i na zločine nad Srbima o kojima niko ne govori pitajući zašto se to dešava.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Općina u Sarajevu uklonila električne romobile s javnih površina koji se koriste bez odobrenja: Ovo su kazne

Uklonjen je 31 romobil sa 22 lokacije do podnevnih sati, a bit će uklonjeni i svi drugi koji se...

Možda vas zanima i ovo