Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Za bh. građane koji žele ljetovati u Grčkoj: Mora se voditi računa i o sjeni koju baca suncobran

Autor:Faktor.ba

Nemojte propustiti

Minimalna razdaljina između potrošača u lokalima je 1,5 metar, a zaposlenima je izdata preporuka da nose maske.

Grčka je usvojila novi set mjera kada je u pitanju turizam, pa je tako propisano da suncobrani moraju biti pozicionirani s minimum četiri metra razmaka između njih.

Pored toga, suncobrani moraju biti postavljeni na takav način da ispunjavaju minimum jedan metar distance od sjene koju baca najbliže pozicionirani.

Dalje, dozvoljeno je da ispod jednog suncobrana budu pozicionirane maksimalno dvije ležaljke s distancom od 1,5 metar, a to pravilo neće važiti samo za porodice koje imaju malu djecu.

Između ostalog, muzika je potpuno zabranjena, kao i organizovanje zabava, pa i duže zadržavanje unutar prostorija lokala.

S druge strane, dozvoljena je dostava paketa proizvoda do ležaljke, ali svi proizvodi moraju biti u pakovanjima predviđenim za njihovu distribuciju i konzumaciju. Minimalna razdaljina između potrošača u lokalima je 1,5 metar, a zaposlenima je izdata preporuka da nose maske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo