Utorak, 19 siječnja, 2021

Za dionicu autoceste Poprikuša – Medakovo 340 milijuna eura od EIB-a

Nemojte propustiti

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

Oglasili se članovi porodice preminulog načelnika Foče: “Naveli su da je umro od korone, ako bude potrebno tražit ćemo i obdukciju”

Asim Radljeljaš naglašavada je Esed imao upalu pluća i problem sa srcem i bubrezima, usljed čega su nastale zdravstvene...

Žrtve zločina od RS i Srbije će tražiti 25 milijardi dolara odštete

Sulejman Tabaković ističe da je rat vođen s ciljem uništenja BiH i podjele njene imovine i da je došlo...

Nebojša Vukanović iznenađen izjavom Draška Stanivukovića: Pomogao sam mu da pobjedi u Banjaluci a smatra me drugoligašem

Vukanović naglašava da Stanivukovićeve izjave jasno govore da će biti kandidat za predsjednika Republike Srpske. Narodni poslanik Nebojša Vukanović istakao...

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) Mateom Rivellinijem i Jacopom Lensi Orlandom ugovor o zajmu u vrijednosti 340 milijuna eura namjenjenih za izgradnju autoceste na dionici Poprikuše – Medakovo na Koridoru Vc.

Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda naglasio je važnost ovog ugovora ne samo za područje Federacije BiH, već i njegov državni i regionalni značaj u izgradnji moderne infrastrukture, povećanja sigurnost i kapaciteta autoceste.

“Svaki projekt koji se odnosi na izgradnju autoceste na Koridoru Vc je iznimno važan, a svaki kilometar je naš novi korak ka Europi. Zato ovaj ugovor, osim financijske vrijednosti, ima pozitivan efekt za naše građane koji će zahvaljujući ovim sredstvima imati 35 kilometara nove autoceste na dionici Poprikuše – Meda kovo”, istaknuo je minister Bevanda.

Dodao je da je ovo značajan ugovor i za građevinske kompanije i njihov angažman na dionici dugoj oko 35 kilometara na autocesti Panevropskog Koridora Vc koji povezuje Mađarsku i istočnu Hrvatsku s Bosnom i Hercegovinom i Jadranskim morem.

Prema riječima ministra Bevande ukupna vrijednost projekta na ovom dijelu Koridora Vc procijenjena je na 391 milijun eura od čega je 340 milijuna eura kredit EIB-a, a iz vlastitih sredstava i drugih izvora bit će osigurano 51 milijun eura.

„Alokacija kredita je na Federaciji BiH, a implementator Projekta je JP „Autoceste Federacije BiH.

Uvjeti kredita su povoljni uz rok otplate 25 godina, uključujući greis period od šest godina.“, istaknuo je ministar Bevanda.

On se zahvalio predstavnicima EIB-a, ali i Delegaciji EU u BiH koji su surađivali na ovom projektu tjekom pregovora i ostalih procedura kako bi se na zajedničko zadovoljstvo postigli najbolji uvjeti za financiranje izgradnje još jedne važne dionice autoceste na koridoru Vc.

Zbog primjene epidemioloških mjera uslijed pandemije virusa COVID -19 ovaj ugovor potpisan je korespodentno bez uobičajenih ceremonija.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Rekonstrukcija krvavog pohoda u selu Rasno: Brat i sestra bili u sobi dok im je otac ubijao majku, djeda i nanu

Region je u šoku nakon trostrukog ubistva u selu Rasno u Sjenici kod Novog Pazara. Bisera je radila u...

Možda vas zanima i ovo