Petak, 25 lipnja, 2021

Za dva mjeseca 1.900 Bosanaca i Hercegovaca izgubilo 11.173 kilograma

Nemojte propustiti

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Najveća akcija mršavljenja u Historiji BiH ili svojevrsna fitnes revolucija završena je s ciljem da bh. stanovnici za dva mjeseca smršaju ukupno 10 hiljada kilograma.

Vođa ovog projekta, fitnes trener i savjetnik za ishranu Džemal Gekić, izjavio je za BHRT da su najveći problem naše ishrane hljeb i peciva, a i slatko.

“Ali ne ono slatko kao što je prije bilo gdje se koristio šećer, brašno, orasi, jaja i slično, sada je to zapakovana čokoladica ili keks koji su sve, samo ne hrana. Ostalo je manje više OK, jedemo dosta povrća i mesa, što je veoma poželjno”, istakao je Gekić.

Navodeći da osviještenost sve više ide u pozitivnom smjeru kaže da prije nekoliko godina nije bilo tako, međutim, danas je to druga priča.

“Ljudi puno više rade i to sjedeće poslove, manje se redovno hrane, a i dolazi nam sve lošija hrana. Sve to vodi ka debljanju i lošijem zdravlju, tako da se javila veća potreba za treniranjem i kretanjem”, rekao je Gekić.

Zaključio je da aktivnim životom i vježbanjem u kombinaciji s pravilnom ishranom, možemo regulisati ili eliminisati 99 posto najčešćih bolesti i zdravstvenih problema današnjice jer sve su one rezultat loše prehrane i manjka fizičke aktivnosti.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Malezije stigla donacija od 50.000 doza vakcina

Upotreba vakcina je moguća za nekoliko dana. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sinoć je stiglo 50.000 doza Sinovac vakcina koje je...

Možda vas zanima i ovo