Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Za koga će navijati političari iz RS: Španija i Brazil važniji od BiH!

Nemojte propustiti

politicari1

Na Svjetskom prvenstvu u fudbalu koje počinje sutra u Brazilu političari iz Republike Srpske uglavnom neće navijati za selekciju Bosne i Hercegovine!

Dobar dio je nezainteresovan za planetarnu fudbalsku smotru jer na njoj neće učestvovati selekcija Srbije, a oni koji će pratiti mečeve navijaće za razne svjetske reprezentacije, a među njima najveću podršku imaće – Španija!

SNSD-ovac Drago Kalabić tako će biti jedan od rijetkih zvaničnika iz Srpske koji će dati podršku Safetu Sušiću i njegovim “zmajevima” u susretima sa Argentinom, Iranom i Nigerijom, piše Press RS.

Kalabićeva izjava, s obzirom na to da je došla od visokog funkcionera stranke Milorada Dodika, juče je poprilično burno odjeknula, naročito iz razloga što se njegov stav kosi sa ranijim izjavama predsjednika Srpske da ne navija za reprezentativne selekcije BiH, već za Srbiju. Među Kalabićevim stranačkim kolegama, sa njim se složio jedino Lazar Prodanović, koji, prema vlastitom priznanju, i nije neki preterani ljubitelj fudbala.

“Ali, volio bih da na ovom Svjetskom prvenstvu reprezentacija BiH ostvari neki zapaženiji uspjeh. Pored BiH, navijaću da i reprezentacija susjedne Hrvatske u Brazilu odigra dobre utakmice i daleko dogura”, kaže Prodanović.

Njegov kolega iz Parlamenta BiH Slavko Jovičić Slavuj, koji svakodnevno detaljno prati sve nastupe srpskih sportista i o tome piše statuse po društvenim mrežama, tvrdi da mu ne pada na pamet da navija za BiH.

“Pošto se fudbalska reprezentacija Srbije nije plasirala na Mundijal, navijaću za Rusiju. Za reprezentaciju BiH ne bih mogao da navijam čak i da u prvom sastavu igra jedanaest Srba”, kaže Jovičić.

Nekadašnji izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić takođe je pasionirani ljubitelj fudbala, a prije svega Barselone. Otuda ne čudi što će na SP navijati za Španiju u kojoj će glavnu riječ voditi upravo igrači iz ponosa Katalonije.

“Španska reprezentacija igra najlepši i tehnički najdoteraniji fudbal. BiH me uopšte ne zanima”, tvrdi Vasić.

I Staša Košarac (SNSD) bi trebalo da zna dosta o fudbalu, s obzirom na to da je bio u organima Fudbalskog saveza RS, a nalazi se i na čelu Kluba malog fudbala “Tango”.

“Zbog najboljeg svjetskog fudbalera Ronalda navijaću za Portugal, iako me ovo prvenstvo zbog izostanka Srbije pretjerano i ne zanima”, kaže Košarac.

Ni SDS-ovci ne mirišu preterano Edina Džeku i drugove. Potpredsjednik stranke Boris Jerinić smatra da je plasman BiH na Svjetsko prvenstvo ogroman uspjeh, ali u Brazilu će navijati za Lea Mesija.

“Obožavam argentinski fudbal i smatram da su Argentinci po mentalitetu jako slični nama Srbima. I zato ću u Brazilu da navijam za “gaučose””, kaže Jerinić.

Poslanik u Narodnoj skupštini RS Kostadin Vasić (SDS) smatra da će reprezentacija BiH ispasti u prvom krugu. I njegove simpatije su uz Španiju.

“Uvijek sam volio ekipe koje igraju napadački i zbog toga ću navijati za Špance”, rekao nam je Vasić koji je vjerovatno zaboravio da je “crvena furija” do titule na prošlom SP došla pobjeđujući sa mršavih 1:0.

Njegov kolega iz skupštinskih klupa Nenad Stevandić tvrdi da bi, da je Srbija na Mundijalu, svim srcem navijao za “orlove”.

“Ovako, moje simpatije će imati domaćin šampionata, reprezentacija Brazila. Fudbalska selekcija BiH igra dosta dobro, ali je teško prognozirati njen krajnji domet,” kaže Stevandić.

Lider PDP-a Mladen Ivanić će navijati za Brazil, ali tvrdi da će pratiti igre i rezultate selekcije BiH. Njegov najbliži saradnik u partiji Zoran Đerić simpatiše Španiju zbog stila igre koji povezuje sa načinom igre reprezentacije bivše Jugoslavije. Njihov odnedavni stranački saborac, a bivši SDP-ovac Slobodan Popović, ima nešto drugačije mišljenje.

“Normalno je da ću navijati za reprezentaciju BiH. Pored naše fudbalske selekcije, kao “rezervne” simpatije izdvojio bih još reprezentacije Hrvatske i Brazila”, kaže Popović.

Šef NDP-a Dragan Čavić, bez ikakve ograde, tvrdi da će na SP navijati za reprezentaciju BiH. Kad i ako “zmajevi” ispadnu, navijaće za Špance. Pomalo je iznenađujući izbor odnedavnog NDP-ovca Zdravka Krsmanovića. On će u Brazilu navijati za – Hrvate.

“Sviđa mi se način na koji Hrvati igraju i mislim da mogu daleko da doguraju. Što se tiče reprezentacije BiH, nisam optimista po pitanju nekog većeg uspjeha”, kaže Krsmanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo