Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Za koliko para Milan Tegeltija savjetuje Milorada Dodika? Za 2,5 hiljade maraka, a u VSTV sam imao 4.300 KM

Nemojte propustiti

Milan Tegeltija bivši predsjednik VSTV-a gostovao je sinoć kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV-u. Tegeltija otkriva da je pregovarao s Dodikom u vrijeme dok je bio predsjednik VSTV-a u ostavci!

Ovo mi je osmi posao! Nisam bio blizak s Dodikom! Sve što sam prije rekao, istina je! Razgovarali smo o poziciji kada sam davao ostavku! Rekao sam da ostajem na raspolaganju RS-u! Kako ću ga savjetovati ostaje između mene i Dodika! Jedan od procesa o kojem se snažno priča je i reforma pravosuđa! Prenosimo neke od zanimljivijih dijelova razgovora:

– Dat ću sve najbolje od sebe da Dodik dobije najbolje informacije o tom segment! Dodik zagovara sveobuhvatnu reformu pravosuđa! U raspodjeli funkcija postoji dogovor između stranaka! Nisam mogao raditi bezbjedno kao predsjednik Vijeća! Struktura Vijeća mi nije omogućila da radim posao! Vijeće trenutno nezakonito funkcioniše, zbog forme i procedura! Bezrezervno sam sada dio Dodikovog tima! Vjerujem da je Lagumdžija nezavisan!

– Dragičević i Memić podržavaju Tadić, a ona je došla za vrijeme mog mandata! Pitajte Tadić je li imala bilo kakavu opstrukciju dok sam bio predsjednik! Ona će učiniti sve što je u njenoj moći i u skladu sa zakonom u ovim slučajevima! Dragičević bi trebao dati iskaz u Tužilaštvu kao svjedok ako ima saznanja o ubicama svog sina za koje navodi imena! Za krivična djela ubistva su nadležni entiteti! Sve što očevi kažu se može uzeti kao proizvod njihove tragedije i neadekvatne reakcije nadležnih! Išli smo u Banju Luku da vidimo postoji li nešto što VSTV može učiniti u tom predmetu! Funkcija koju obnašam je politična, jer je Dodik i predsjednik SNSD-a!

– BiH treba biti onakva kakvu je predvidio Dejtonski sporazum! Tvrdnje o otcjepljenu su posljedice činjenice da neko pokušava rušiti Dejton! Dodik iznosi stavove stanovnika RS-a! Izmjene Dejtona ne traži niko iz RS-a, a o njima se redovno priča u Federaciji! Ništa ne mogu RS-u! Manja je plata značajno od one koju sam imao u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, oko dvije i po hiljade KM! U VSTV-u sam imao 4.300 KM! To mi nije jedini prihod, imam ih još!

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo