Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Za lijepu i zavodljivu kosu: Saznajte koje su najčešće pogreške kod pranja kose

Nemojte propustiti

Za lijepu, zdravu i sjajnu kosu nije bitno samo sa čime je peremo već je podjednako važno i kako je peremo, a mnoge od nas ne čine to pravilno!

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Donosimo šest uvriježenih pogreški koje većina žena radi dok pere kosu, a koje itekako utječu na njen izgled i stanje. Izbjegnite ih već pri slijedećim pranju i čim prije usvojite novu rutinu pranja kako bi vaš najljepši ukras zasjao u punom sjaju

Pogreška broj 1: Ne vlažite dovoljno kosu prije šamponiranja

Kako bi proizvodi za pranje kose djelovali maksimalno dobro, prije prvog šamponiranja temeljito smočite kosu, preciznije polijevajte je vodom tri do četiri minute. Nemojte je stiskati i cijediti jer su mokre vlasi najpodložnije lomljenju.

Pogreška broj 2: Nepotrebno šamponirate dvaput

Pravilo da se kosa mora šamponirati dvaput izmišljeno je 1950-ih kad su žene prale kosu jednom tjedno ili rjeđe. Ako perete kosu najmanje dvaput tjedno, jedno nanošenje šampona sasvim je dovoljno.

Pogreška broj 3: Stvarate trenje

Trljajući vlasi između dlanova dok ih perete stvarate trenje što može oštetiti kosu. Umjesto toga, većinu vremena dok perete kosu vrhovima prstiju masirajte tjeme gdje je šampon i najpotrebniji.

Pogreška broj 4: Ne koristite pravu vrstu sulfata

Mnogi ljudi koriste potpuno prirodne šampone koji se ne pjene, ali stručnjaci tvrde da je pjena neophodna kako bi kosa bila čista. Odličan ‘kompromis’ su šamponi koji sadrže prirodne derivate, odnosno sulfate na bazi kokosovog ulja. Za maksimalnu sapunicu tijekom pranja dodajte još malo vode.

Pogreška broj 5: Ne ispirete dovoljno kosu

Kosa se nakon šamponiranja mora temeljito isprati jer je ostaci šampona isto mogu oštetiti. Također, može izgledati vrlo neestetski, odnosno može se činiti kao da imate perut.

Pogreška broj 6: Stavljate regenerator na tjeme

Svako pranje kose mora završiti s nanošenjem regeneratora, ali ne na tjeme već samo na ostatak kose. Uz to, nemojte koristiti češalj kako biste razmrsili kosu dok je natopljena regeneratorom već to učinite prstima jer češalj lomi mokru kosu. Za maksimalni sjaj regenerator isperite mlakom do hladnom vodom.

(Zadovoljna.hr)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo