Petak, 18 lipnja, 2021

Za ljude s ovim zdravstvenim stanjem koronavirus može biti ubitačan

Nemojte propustiti

Pacijenti sa dijabetesom i visokim krvnim pritiskom imaju 60 posto povećan rizik od toga da moraju da budu priključeni na respiratore ili da se bolest ozbiljno zakomplikuje.

Istraživači su analizirali informacije 1,590 hospitalizovanih pacijenata između decembra 2019. i januara 2020. godine i došli su do rezultata da su u najvećem riziku od koronavirusa onkološki bolesnici, prenosi Express. Ljudi s različitim vrstama tumora imali su čak 250 posto povećan rizik od negativnog ishoda.

Nakon onkoloških bolesnika, u najvećem riziku su pacijenti sa plućnim bolestima koje izazivaju hronične probleme sa disanjem. Pacijenti sa plućnim bolestima imali su 170 posto povećan rizik od ozbiljnog zdravstvenog ishoda.

Pacijenti sa dijabetesom i visokim krvnim pritiskom imaju 60 posto povećan rizik od toga da moraju da budu priključeni na respiratore ili da se bolest ozbiljno zakomplikuje. Visok krvni pritisak bio je najčešće zdravstveno stanje, a rezultati studije ukazuju da je smrtnost bila veća kod osoba sa prethodnim zdravstvenim komplikacijama.

Studija je također otkrila da su pacijenti sa dvije ili više zdravstvenih komplikacija bili daleko izloženiji riziku od komplikacija, u poređenju sa onima koji su imali jedinstveno zdravstveno stanje prije pojave virusa.

Čak osam posto hospitalizovanih pacijenata imalo je dvije ili više zdravstvene komplikacije prije oboljevanja od koronavirusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo