Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Za manje od mjesec dana: Žandarmerija RS-a, Despoti, Noćni vukovi i Marš na Drinu nadomak Sarajeva?

Nemojte propustiti

Ako su najave tačne sve to, za nešto manje od mjesec dana, moglo bi se “odigrati” samo nekoliko stotina metara od Sarajeva.

Pojedini mediji javljaju da bi se centralna manifestacija obilježavanja neustavnog Dana RS-a sljedeće godine mogla održati u Istočnom Sarajevu

Centralna manifestacija obilježavanja neustavnog Dana RS-a već nekoliko godina održava se u Banjoj Luci, a prema informacijama koje prenose pojedini mediji lokacija bi za sljedeći 9. januar mogla biti promijenjena.

Kako javlja Istraga.ba zvaničnici Republike Srpske razmatraju mogućnost da centralnu manifestaciju obilježavanja dana RS iz Banja Luke prebace u Istočno Sarajevo.

Poznato je da se na proslavi “Dana RS-a” u defileu pojavljuju pripadnici Trećeg puka (RS) Oružanih snaga BiH, Žandarmerija RS-a. Na ovogodišnjoj proslavi pojavilo se i specijalno vojno vozilo Despot.

Pored nabrojanih učesnika, na obilježavanju neustavnog praznika redovno učestvuju i pripadnici ozloglašene proruske ekstremističke grupe Noćni vukovi. Marš na Drinu sastavna je numera obilježavanja “Dana RS-a” svake godine.

Ako su najave tačne sve to, za nešto manje od mjesec dana, moglo bi se “odigrati” samo nekoliko stotina metara od Sarajeva.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Ko preživi, pričat će: Kajmak na pijaci košta više od 19 KM, a kilogram luka je oko devet maraka

Građani poručuju da su zelene pijace postala jako skupa mjesta kupovine, sa daleko većim cijenama nego u marketima. Na zelenim...

Možda vas zanima i ovo