Utorak, 18 svibnja, 2021

Za Miljacku bez zmija potrebno je “samo” 20.000 maraka!?

Nemojte propustiti

Zmije u centru Sarajeva, problem o kojem je Bh-index portal i ranije pisao bi se mogao riješiti upotrebom američkog preparata koji posjeduje firma Sanitacija.

Foto: Mirsad Muratović
Foto: Mirsad Muratović

Prema riječima Šefika Pašagića, epidemiologa iz pomenute kompanije, ovim preparatom zmije se ne ubijaju već se tjeraju sa tretiranih područja, tako da je ono od ovih gmizavaca bezbjedno naredna tri-četiri mjeseca.

VEZANO: Šarke u koritu Miljacke: Leglo opasnih zmija otrovnica u centru Sarajeva (Foto)

U razgovoru za Oslobođenje Pašagić je kazao: “Ovaj američki repelent koristimo do 1999. godine i pokazao se kao izvanredan za udaljavanje zmija. Sa ovim repelentom odgovorno tvrdim da bi mogli riješiti problem pojave velikog broja zmija, a to ne bi puno koštalo. To bi moglo koštati oko 20 hiljada maraka. Preparat sadrži dvije komponente, jedna je naftalen koji strahovito iritira zmije i tjera ih u svoja skloništa i mjesta odakle su došle. Kada se određena područja tretiraju dva puta godišnje, naprimjer u maju i u augustu, onda ste mirni od zmija cijelu godinu. Kada se taj preparat postavlja jedini uslov je da bude toplo vrijeme i da ne pada kiša. Onda on ostaje aktivan naredna tri-četiri mjeseca”.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo