Srijeda, 6 srpnja, 2022

Za Neum nema zime: Jedini bh.grad na moru izdržao krizu

Autor:N1

Nemojte propustiti

Ove godine izostali su turisti iz Slovačke, Češke, Poljske i drugih udaljenijih zemalja. Na neumskim plažama uglavnom su odmarali domaći gosti te turisti iz Srbije kojih je ove godine bilo značajno više nego prethodnih godina.

Ljetna sezona u Neumu polahko se primiče kraju, a imajući u vidu početak sezone i sve probleme koje je prouzrokovala pandemija koronavirusa, turistički djelatnici u jedinom bh. gradu na moru mogu biti relativno zadovoljni ostvarenim rezultatima.

– Ljetna turistička sezona u sedmom i osmom mjesecu bila je zadovoljavajuća. U četvrtom i petom mjesecu nije se moglo ući u Neum bez negativnog testa na covid-19, nije bilo seminara i kongresa. Lagano smo krenuli u šestom mjesecu, a u sedmom i osmom bili smo puni gostiju i nadam se da će se sezona produžiti još tjedan-dva – kazao je u razgovoru za Fenu načelnik općine Neum Živko Matuško.

Zbog epidemiološke situacije ove godine izostali su turisti iz Slovačke, Češke, Poljske i drugih udaljenijih zemalja. Na neumskim plažama uglavnom su odmarali domaći gosti te turisti iz Srbije kojih je ove godine bilo značajno više nego prethodnih godina.

Kada su u pitanju statistički podaci, hotelijeri kažu kako je špica sezone bila gotovo na razini prošle godine no problem je potpuni izostanak predsezone te neizvjesna postsezona.

– Bit ćemo zadovoljni ako nam ova godina bude na razini 40 do 45 posto u odnosu na prošlu. Sedmi i osmi mjesec su bili iznimno popunjeni, međutim predsezona je nepovratno izgubljena, deveti i deseti mjesec su slabo popunjen i kompletan kongresni.

Za kraj sljedeće godine najavljen je i završetak magistralne prometnice Stolac – Neum, koja će, nadaju se u jedinom bh. gradu na moru, dati dodatni zamah lokalnom turizmu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Institucije Bosne i Hercegovine ne vide značaj dijaspore, pozivaju ih samo da glasaju na izborima

Institucije zbog kojih su građani i otišli iz zemlje, kažu iz Svjetskog saveza dijaspore, i dalje ne olakšavaju,...

Možda vas zanima i ovo