Petak, 18 lipnja, 2021

Za njih ne važe mjere? Pogledajte kako Juskovi policajci ispijaju kafu u ljetnoj bašti

Nemojte propustiti

Odklukom kriznog štaba zabranjen je rad ugostiteljskih objekata u Sarajevu, uključujući ljetne bašte. No, ta odluka ne važi za policiju!?

Kantonalni ministar policije Ismir Jusko zaprijetio je prije nekoliko dana Sarajlijama da će ih, kako kaže, policija pronaći na vrh Trebevića i pokvariti im roštilj. Nešto ranije, ministar Jusko je otkrio da neki kafići u Sarajevu rade ilegalno tokom policijskog sata.

Da ne važe ista pravila za sve, svjedoči i fotografija nastala jutros oko 8 sati, piše Slobodna Bosna.

Naime, u bašti ćevabdžinice koja se nalazi na glavnoj željezničkoj stanici u Sarajevu, uz kafe su ćaskale čak dvije policijske patrole naočigled brojnih građana koji su u pošti strpljivo čekali u redu i zavidno posmatrali Juskove policajce.

Osim što sjede svi zajedno i ne održavaju socijalnu distancu, niko od njih nema zaštitnu masku i rukavice, dok građane kažnjavaju zbog istih stvari.

Foto: Slobodna Bosna

Prije tri dana kažnjeno 76 građana

Prema izvještaju MUP-a KS, prije tri dana izdato je 76 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo