Četvrtak, 21 listopada, 2021

Za novo vozilo CIK BiH izdvaja 60.000 KM

Nemojte propustiti

Foto: Agencije
Foto: Agencije

Centralna izborna komisija (CIK) BiH uskoro će obnoviti vozni park novim službenim automobilom koji će biti plaćen oko 60.000 KM, saznaju “Nezavisne“.

Prema detaljima javnog natječaja, Centralna izborna komisija za ovaj aranžman ne zahtijeva garanciju na pristigle ponude, ali ni za izvršavanje ugovora o isporuci vozila.

S obzirom na to da je novo vozilo naručeno u izbornoj godini, postavlja se pitanje zašto je CIK BiH ušao u ovaj aranžman baš sada, sedam mjeseci pred parlamentarne izbore u BiH.

Maksida Pirić, portparol CIK BiH, kazala je da je kupovina automobila prethodno planirana u budžetu za tekuću godinu, te da je dio sredstava obezbijeđen prodajom starog vozila koje je koristila Komisija.

“Staro vozilo smo prodali za 9.259 KM, a iz budžeta je ostalo oko 52.000 KM. Inače, riječ je o redovnom održavanju voznog parka, a vozilo je namijenjeno za redovne aktivnosti Centralne izborne komisije BiH “, kazala je Pirićeva.

Na pitanje za koga je automobil kupljen, odnosno u kakve svrhe će novo vozilo biti korišteno, Pirićeva je kazala da je terenska revizija finansijskih izvještaja političkih stranaka iz BiH “samo jedna od redovnih aktivnosti CIK BiH”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo