Subota, 2 ožujka, 2024

Za novogodišnje praznike Mostar ostvario 10 hiljada noćenja više od Sarajeva

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu nastupio je bend Dubioza kolektiv, a u Mostaru Željko Bebek.

Za novogodišnje praznike Mostar je ostvario preko 30 hiljada noćenja, dok je u istom periodu glavni grad naše zemlje zabilježio 10 hiljada noćenja manje. To su podaci gradonačelnika ova dva grada koji su se pohvalili velikim posjetama svojih gradova.

“Iznimno smo ponosni da je tokom proteklog vikenda, tokom dočeka Nove godine, zabilježeno preko 30 hiljada noćenja u nađem gradu”, objavio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Upravo se čita:  Opasna Milka čokolada u kojoj je pronađena plastika isporučena u BiH

To je, kako je naglasio, značajan poticaj gospodarstvu, osobito u segmentu ugostiteljstva. Podsjetimo, na javnom dočeku Nove godine u Mostaru nastupio je Željko Bebek.

“Ostvaren je još jedan od postavljenih ciljeva, a to je da imamo respektabilnu manifestaciju za stanovnike Mostara i Hercegovine i goste iz cijele regije. Zahvaljujem cijelom organizacijskom odboru i svim partnerima koji su pomogli u organizaciji. Veselimo se stvaranju novih brendova na ponos svih Mostarki i Mostaraca, kao i strateškog interesa našega grada, poticanja gospodarstva i pozicioniranju Mostara visoko na listi turističkih destinacija ove regije”, ističe mostarski gradonačelnik.

Upravo se čita:  Na birou u TK je više od 60.000 nezaposlenih. Zašto se onda većina privrednih subjekata pati s pronalaskom radnika?

Posjetama gostiju i ostvarenim noćenjima pohvalila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić navodeći da je u glavnom gradu naše zemlje “Od 29. decembra do 2. januara ove godine bilo 11.264 gosta i da je ostvareno 21.971 noćenja”.

Na javnom dočeku Nove godine u Sarajevu nastupio je bend Dubioza kolektiv.

Naglasila je da je to znatno više u odnosu na ranijih pet godina, navodeći kako je u istom periodu 2021/2022 bilo svega 4.896 gostiju i 11.641 noćenje, a godinu prije, koja je jedna od onih koje je obilježila pandemija koronavirusa, bilo je 2.173 gostiju i 4.885 noćenja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas