Utorak, 27 srpnja, 2021

Za opremanje nove osnovne škole u Hadžićima osigurano 200.000 KM

Nemojte propustiti

Sporazum o namjenskom korištenju sredstava za nabavku opreme za novu osnovnu školu u Hadžićima potpisali su danas ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović i načelnik ove općine Hamdo Ejubović.

“Potpisivanjem ovog sprorazuma resorno ministarstvo je osiguralo 200 hiljada KM Općini Hadžići, kako bi nabavili neophodnu opremu za školu”, pojasnio je ministar Kazazović te dodao kako se nada da će se do kraja godine biti obezbijeđena dodatna sredstva za potpuno opremanje škole sa nastavnim pomagalima, kako bi đaci u nove školske klupe sjeli početkom drugog polugodišta.

Ministar Kazazović je istakao da će novoizgrađena škola rasteretiti dosadašnju Osnovnu školu “6. mart”, u kojoj nastavu trenutno pohađa 1.200 đaka. U novoj školi bit će obezbijeđeni kapaciteti za 570 učenika, što će doprinijeti efikasnijem nastavnom procesu.

“Drago mi je što smo finalizirali posao koji smo radili proteklih osam godina. Sa sredstvima koja smo dobili danas zahvaljujući Ministarsvu za obrazovanje, nauku i mlade KS odmah ćemo krenuti sa opremanjem škole”, rekao je načelnik Ejubović te naveo kako će nakon raspisivanja tenderske procedure tačno znati koliko će još novca trebati da se škola u potpunosti obnovi i otvori vrata svojim učenicima.

Škola će imati 16 učionica, četiri kabineta, biblioteku, fiskulturnu salu i druge prostorije.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo