Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Za pomoć mladima od 100KM u RS stiglo 72900 prijava

Nemojte propustiti

Prijave za 100 KM pomoći za mlade je moguće izvršiti do 25. jula popunjavanjem aplikacije na linku koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija

Ministarstvo finansija entiteta RS saopćilo je da se od utorka, 5. jula, 72.900 mladih prijavilo za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM.

– Veliki odziv mladih u entitetu RS i povratne informacije koje dobijamo u kontaktu sa njima ukazuju na činjenicu da je Vlada donoseći odluku o isplatu jednokratne pomoći reagovala adekvatno, dajući podršku srednjoškolcima, studentima i mladima u uslovima suzbijanja posljedica inflacije – navode iz Ministarstva finansija.

Prijave za 100 KM pomoći za mlade je moguće izvršiti do 25. jula popunjavanjem aplikacije na linku koji je objavljen na internet stranici Ministarstva finansija, gdje je navedena i instrukcija za popunjavanje i uslovi koje zainteresovani treba da ispune.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo