Utorak, 27 srpnja, 2021

Za posao u Minhenu stiglo 700 prijava iz Bosne i Hercegovine

Nemojte propustiti

Građani iz BiH odlaze zbog boljeg standarda, političke i ekonomske nesigurnosti, a plata je najmanje važna.

Da je interes naših ljudi za odlazak u inostranstvo veliki, pokazuje i primjer minhenskog aerodroma koji je u saradnji sa Agencijom za posredovanje pri zapošljavanju Posao.ba organizovao Dane otvorenih vrata te u samo dva dana prikupio preko 700 prijava zainteresiranih kandidata.

– Svjesni smo migracija i potrebe naših građana za zaposlenjem koje će im biti po mjeri. Događaj koji smo organizovali zajedno sa odgovornima za zapošljavanje na aerodromu u Minhenu dokaz je da građani žele raditi uz dobre uvjete. Žele pouzdanog poslodavca i posao koji im daje sigurnost. Ovo je ujedno apel i na ostale poslodavce da se probude i uvaže stvarne potrebe svojih uposlenika, kažu iz Agencije za posredovanje pri zapošljavanju Posao.ba za Buku.

Aerodrom Minhen jedan je od najuspješnijih aerodroma na svijetu, a zapošljava preko 9.600 zaposlenika.

Njegova podružnica AeroGround Flughafen München GmbH vodeća je kompanija za pružanje usluga prizemnog rukovanja na minhenskom aerodromu i osigurava nesmetano rukovanje do 500 letova svakog dana. Kompanija je u porastu te traži motivirane i predane kolege koji uživaju raditi u dinamičnom i jedinstvenom radnom okruženju.

Rezultati istraživanja koje je uradio Posao.ba ukazuju da je 75 posto bosanskohercegovačkih građana spremno otići van Bosne i Hercegovine, a da su bolje plate na posljednjem mjestu razloga za odlazak.

Građani iz BiH odlaze zbog boljeg standarda, političke i ekonomske nesigurnosti, a plata je najmanje važna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo