Nedjelja, 18 travnja, 2021

Za samo četiri dana: U Sarajevu zakazano čak 90 dženaza i sahrana

Nemojte propustiti

U odnosu na mart 2020. godine smrtnost je više nego udvostručena. Neki su umrli od korone, neki zbog korone, treći iz nekog drugog razloga….

I dok i dalje veliki broj Sarajlija negira postojanje korone, ili umanjuje opasnosti od pandemije, njihovi sugrađani umiru. Danima već više od dvadeset svaki dan.

– Što od korone što od drugih bolesti. Dženaze i sahrane po Barama, Vlakovu, manjim i većim sarajevskim padinskim grebljima, sve su češće a novine sve punije smrtovnica.

tekst se nastavlja ispod sponzorisanog sadržaja

U martu prošle godine u Sarajevu je umrlo 335 osoba. Prosječno 11 osoba dnevno. U samo četiri dana marta, od 8. do 12., u glavnom gradu Bosne i Hercegovine umrlo je najmanje 90 ljudi. Podaci do kojih smo došli sabirajući obavijest pokopnih društava (Pokop, Bakije, Jedileri) te uvidom u dnevne novine (Oslobođenje i Avaz) nisu potpuni, očekuje se da neke dženaze tek budu zakazane i objavljene, piše Stav.

U odnosu na mart 2020. godine smrtnost je više nego udvostručena. Neki su umrli od Covida, neki zbog Covida, treći iz nekog drugog razloga, ali smrtnost u Sarajevu u martu nikada, osim možda u ratu, nije bila veća.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vremenska prognoza za naredne dane: Evo kakvo nas vrijeme očekuje

Federalni hidrometeorološki institut objavio je prognozu za narednu sedmicu. U ponedjeljak 19.04.2021., pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ponegdje sa slabom...

Možda vas zanima i ovo