Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021

Za sanaciju šteta nastalih u majskim poplavama 2,4 miliona KM

Nemojte propustiti

Vlada FBiH usvojila je Program i kriterije raspodjele sredstava tekućeg transfera utvrđenog budžetom FBiH za 2015. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, prenosi Patria.

Na ovaj način je 1.200.000 KM budžetskih sredstava namijenjeno za sanaciju šteta nastalih usljed poplava i klizišta.

Vlada je Federalnom ministarstvu prostornog uređenja dala saglasnost da, od ukupnog iznosa, iznos od 700.000 KM udruži sa sredstvima Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH i Razvojnog programa ujedinjenih nacija (UNDP) koji se odnosi na projekat “Smanjenje rizika od katastrofa kroz upravljane klizištima”;

Od preostalog iznosa će maksimalno za četiri projekata sanacije šteta biti izdvojeno po 100.000 KM, a 100.000 KM su sredstva rezerve.

Vlada FBiH donijela je danas i Odluku o odobravanju rasporeda sredstava u iznosu od 1.250.243,78 KM s posebnog namjenskog transakcijskog računa otvorenog kao podračun u okviru Jedinstvenog računa Trezora Federacije BiH na račun Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH.

Odluka je donesena na osnovu Zakona o finansiranju pomoći za otklanjanje posljedica prirodne nesreće i obnovu područja zahvaćenih prirodnom nesrećom, saopćeno je iz Vlade F BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sarajevo: Za dva dana utrošeno samo 4.100 vakcina, a toliko je bilo planirano po jednom danu

Iako se očekivalo da će odziv građana biti daleko veći, naročito zbog kritika vlastima što nema vakcina i sporog...

Možda vas zanima i ovo