Srijeda, 22 ožujka, 2023

Za ŽFBiH osigurana nafta za kratkotrajni period

Nemojte propustiti

Za Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine (ŽFBiH) osigurano je 60 tona naftnih derivata da bi željeznički saobraćaj bio u funkciji bh. privrede i građana. Iako se željeznički saobraćaj trenutno odvija otežano, nijedna linija nije obustavljena – rečeno je Feni u Željeznicama Federacije BiH.

Kao što je poznato, ŽFBiH ostale su prije nekoliko dana bez zaliha naftnih derivata čime je bilo ugroženo odvijanje putničkog i teretnog saobraćaja.

Nakon takvog alarmantnog stanja, v.d. predsjednika Uprave – generalni direktor ŽFBiH Nijaz Puzić i federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić pronašli su zajedno s Agencijom za javne nabavke BiH kratkotrajno rješenje.

Za dugoročno i normalno funkcioniranje željezničkog saobraćaja, kako navode iz ŽFBiH, potrebno je raspisati javni tender za nabavku nafte, koji je ostvariv tek nakon skorog imenovanja novih članova Uprave ŽFBiH.

Foto: Fena
Foto: Fena

(Fena)

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo