Subota, 15 svibnja, 2021

Zabrana pušenja u Austriji: Stižu prve kazne i privođenja

Nemojte propustiti

Dva brata nisu željela da prihvate izbacivanje iz lokala, pa su se suprostvavili izbacivaču zbog čega je pozvana policija, koja ih je lišila slobode nakon pružanja otpora čuvarima reda, kao i nanošenja povreda uniformiranim licima.

U Austriji je od 1. novembra na snazi zabrana pušenja u svim ugostiteljskim objektima, a samo nekoliko dana od početka primjene zakona zabilježeno je i prvo hapšenje.

Austrijska policija je u Beču, tokom vikenda, uhapsila braću koja su ignorirala zabranu pušenja i zapalili cigarete u jednom ugostiteljskom objektu.

Osoblje lokala upozorilo je dva mladića na zabranu pušenja, ali pošto nisu ugasili cigaretu, oni su izbačeni iz lokala, prenosi Tanjug.

Dva brata nisu željela da prihvate izbacivanje, pa su napali izbacivača zbog čega je pozvana policija, koja ih je uhapsila nakon pružanja otpora čuvarima reda, kao i nanošenja povreda uniformiranim licima.

Inače zakon predviđa visoke novčane kazne za nepoštovanje zabrane pušenja. Ko prvi put prekrši zakon mora računati sa kaznom do 100 eura, a ako se radi o osobi koja višestruko krši zabranu preti kazna do 1.000 eura.

Austrijski mediji prenose tvrdnje ugostitelja kako je tokom prvog vikenda nakon uvođenja zabrane pušenja zabilježen 10-20 procenata manji promet u bečkim kafanama i restoranima.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo