Ponedjeljak, 12 travnja, 2021

Zabranjena ljubav Anele i Zekrije: Kada su nas počeli gađati kamenjem, skočili smo u rijeku

Nemojte propustiti

Anela Koljenović (18) i Zekrija Kabaši (20) umalo da se utope u hladnoj Cijevni u Karabuškom polju kod Podgorice. Iz rijeke su ih spasli policajci i odveli na sigurno. Epilog – Anela je napustila svoju porodicu i nastavlja život u Zekrijinoj kući.

Foto: Blic
Foto: Blic

Anela kaže da je Zekrija umalo stradao jer je upao u vir. Krajnjim naporom uspio je da se uhvati za grane uz obalu i tako sačeka policiju. Anela se uhvatila za stijenu i policajci su najprije izvukli njega.

– Policajci su prvo prišli meni, ali ja sam rekla da prvo spasu Zekriju jer je bio počeo da se davi. Imali smo mnogo sreće. Majka, komšija i brat bili su na obali i desetak minuta nisu zvali policiju. Pozvali su je tek kada su posumnjali da ja više ne mogu da izdržim u vodi, a Zekrija se sve to vrijeme, koje je za mene bilo kao vječnost, borio s talasima Cijevne – priča Anela.

Njih dvoje su već tri godine u vezi za koju je rodbina saznala prije godinu i po. Od tada počinju Aneline muke jer su joj majka i brat zabranjivali da se viđa sa izabranikom svog srca. Razlog – on je katolik, a Anela muslimanka. Obje porodice izbjegle su iz Peći prije petnaestak godina i žive u naselju Konik.

– Uprkos protivljenju, viđala sam se sa Zekrijom. Toga dana šetali smo od izbjegličkog kampa na Koniku ka Cijevni, kada su nas vidjeli moja majka i njen komšija i blizak prijatelj. Pojurili su ka nama, a pridružio im se i moj brat. Osuli su kamenje na nas i mi smo na samoj obali odlučili da skočimo u hladnu rijeku – kaže Anela, koja već tri dana živi sa porodicom Kabašija u njihovom stanu na Koniku.

Ona je odlučila da se ne vraća svojoj porodici, već da ostane sa Zekrijom i uda se za njega.

Zekrijin otac Hađi rekao je da ga je poslije incidenta na Cijevni pozvala telefonom Anelina majka i javila mu da mu se sin udavio u Cijevni.

“Imam problem sa srcem i vijest da mi je sin mrtav umalo je i mene koštala glave. Srećom, policija mi je brzo javila da je živ. I ja ću 12. maj pamtiti cijelog života”, kazao je Hađi Kabaši.

– Još smo pod stresom, a kada se sve ovo smiri, vjenčaćemo se – kaže Anela.

Njih dvoje pričaju da ih je komšija Aneline majke godinu dana stalno pratio, prijetio im i obavještavao majku.

– Kao da je agent, kao da ga je moja majka najmila da nas prati – priča Anela.

Više puta desilo se da majka dođe ispod prozora Kabašija i da prijeti Zekrijinom ocu Hađiju da će mu ubiti sina.

– Neko bi trebalo da odgovara zbog svih tih napada – kaže Zekrija, dodajući da je čak komšija Aneline majke došao u bolnicu gde su bili pošto su ih spasioci izvukli iz rijeke i vrijeđao ih.

Anela Koljenović kaže da je više puta bila u policiji na saslušanju zbog prijava njene majke protiv Zekrije Kabašija, odnosno zbog tvrdnji da ona kao maloljetna ne smije da se vjenča s njim. “Sada sam punoljetna i moja želja da se udam za Zekriju biće brzo ostvarena. O tome odlučujemo samo on i ja”, kaže Anela.

(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Prstići mog sina su u ranama” Oglasila se majka dječaka kome nisu htjeli dati čokoladicu kad mu je pozlilo zbog dijabetesa

SRBIJA – Htjela sam samo da podignem svijest, da ljudi čuju, prstići mog sina su u ranama, sva djeca...

Možda vas zanima i ovo