Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Zadovoljni trgovci trljaju ruke: Turizam u Starom gradu doživio procvat

Nemojte propustiti

Ovogodišnja turistička sezona u Mostaru je, prema riječima trgovaca u starog gradskoj jezgri, jedna od najplodonosnijih kroz posljednjih nekoliko godina, u što smo se uvjerili i sami prilikom jučerašnjeg posjeta.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Zadovoljno trljajući ruke tamošnji trgovci su nam kazali kako je konačno turizam u gradu na Neretvi doživio procvat.

Povećan broj turista

Ugostiteljski djelatnici, umjetnici, prodavači, koji su ranijih godina redovito isticali slabu posjećenost grada kao i slabu zaradu, konačno se hvale svojim uspjesima.
Turistička radnica restorana Babilon Anela Kozić istaknula je kako je ova sezona dobra za turistički napredak grada, kako su posjećenost i zarada na velikoj razini te da su Talijani jedini od kojih grad nema koristi. Alma Kara, također turistička radnica, ističe veliku zaradu i navalu turista te da je posao ove godine procvao u odnosu na ranije. Turisti šeću, obilaze, ali i kupuju. Ipak, jedini među njima od kojih grad nema zaradu, koji ništa ne kupuju su Talijani, koji nakon obilaska Međugorja samo prošeću kroz staru jezgra grada. Ipak, ovogodišnja dobra sezona iznenadila je djelatnike Starog grada koji su oduševljeni navalom turista i neočekivanom zaradom. Da će im zarada biti još veća, kako kažu, jamstvo im je i ovogodišnje održavanja tradicionalnih skokova sa Starog mosta koji svake okupe veliki broj domaćih i stranih turista kao i nostalgičnih Mostaraca iz dijaspore koji ne štede pri kupnji u svome rodnom gradu.

Zadovoljni trgovci

Turistička zajednica HNŽ-a koja radi pri pružanju usluga i informacija različitih sadržaja istaknula je kako turisti masovno dolaze u Mostar te većinu vremena provode u njemu i ostavljaju veći dio novca u različitim sferama. Turistički djelatnici u Starom gradu izrazili su zadovoljstvo ovogodišnjom sezonom i zaradom koju imaju od turista, te su naveli kako ranijih godina takvo stanje nije bilo. Među najčešćim turistima su Česi, Poljaci i Francuzi, koji su oduševljeni gradom i njegovom poviješću te ne odolijevaju suvenirima iz Mostara, što osmjehe mami i na lice veselih trgovaca.

(Dnevni list)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo