Srijeda, 6 prosinca, 2023

Zagreb: Desetine povrijeđenih zbog padova na snijegu

Preporučeno

U jednom je slučaju mlađa osoba ozlijeđena pri padu snijega sa zgrade. Glumca i voditelja Tarika Filipovića udarilo auto koje se nije moglo zaustaviti zbog snijega

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Snijeg, koji je proteklih dana prouzročio brojne probleme u Zagrebu, i dalje pada, ali smanjenim intenzitetom, javio je dopisnik agencije Anadolija (AA).

Padaline na području Zagreba i zagrebačke županije očekuju se do kraja tjedna.
Zimska služba još uvijek nije uspjela ukloniti velike količine snijega koji je napadao proteklih dana, a već su sve snage upregnuli u borbu protiv novog snijega koji je počeo padati jučer popodne.

Upravo se čita:  Slovenija je masovno kažnjavala ljude u koroni. Sad im vraća novac i briše dosjee!

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika jučer je u Traumatološku kliniku u zagrebačkoj Draškovićevoj ulici primljeno tridesetak ozlijeđenih, mahom zbog lomova. U jednom je slučaju mlađa osoba ozlijeđena pri padu snijega sa zgrade.

Jedna od žrtava teških vremenskih uvjeta je i hrvatsko-bosanski glumac i TV voditelj Tarik Filipović. Filipović je, naime, prelazio pješački prijelaz u zagrebačkom naselju Kustošija kada je na njega naletio terenac koji se zbog skliskog kolnika i snijega nije mogao zaustaviti. Filipović je zadobio prijelom lijeve potkoljenice, a smrskano mu je i koljeno.

Upravo se čita:  Sjenicu zatrpao snijeg, dalekovod ispao iz sistema

Razni gradski mediji javljaju i kako povremeno dolazi do kratkotrajnih zatvaranja zagrebačkih prometnica, a time i stajanja tramvajskih linija zbog neodgodivog uklanjanja snijega s krovova zgrada.

U Zagrebu su obustavljene neke gradske autobusne linije, a neke voze po skraćenom voznom redu. Sve pruge na području Republike Hrvatske otvorene su za promet, ali zbog velike količine snijega željeznički promet teče s poteškoćama i otkazane su mnoge linije, priopćile su jutros Hrvatske željeznice (HŽ). Također, zbog snijega koji smanjeno pada u Zagrebu teškoća ima i u cestovnom prometu.

Upravo se čita:  Majka otkrila šta se dešava na dan Vanjina (14) nestanka: ‘Kamere pokazuju da je skrenula s uobičajene rute’

U čitavoj Hrvatskoj je oblačno, a kraća sunčana razdoblja moguća su na Jadranu i u Slavoniji. U Gorskome kotaru, Lici i sjeverozapadnom području Hrvatske povremeno snijeg, a više snijega očekuje se u gorju. U Slavoniji i Baranji će padati slaba kiša, koja se ponegdje može smrzavati na tlu, a na Jadranu kiša mjestimice uz grmljavinu.

(Anadolija)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

U Briselu održan 2. politički forum na visokoj razini između EU i Bosne i Hercegovine

Predsjedateljica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto zajedno s domaćinom, europskim povjerenikom za susjedstvo i proširenje Olivérom Várhelyiem, supredsjedavala je...

Možda vas zanima i ovo