Utorak, 30 svibnja, 2023

Zagreb: Izvađen veći dio letjelice koja se srušila u četvrtak navečer

Nemojte propustiti

Prije nego što se pristupilo vađenju letjelice, obavljali su se pripremni radovi.

Jutros se nastavila operacija izvlačenja vojne letjelice sovjetske proizvodnje iz dubokog kratera u kojem je ostala nakon što se u četvrtak navečer srušila na livadu kod Studentskog doma “Stjepan Radić” u Zagrebu.

Letjelica ili njen veći dio izvađen je u 9:45 sati, javlja Index.hr.

Upravo se čita:  Vjerovali ili ne: BiH je druga država u svijetu po rastu plata

Široko područje oko mjesta pada drona i dalje je ograđeno policijskom trakom, a i jutros je evakuiran paviljon studentskog doma koji je najbliži mjestu pada.

Kod kratera su dva bagera i vatrogasci koji pokušavaju savladati korijenje stabla koje smeta kako bi se trup letjelice koji je ostao zakopan pod zemljom mogao izvaditi.

Prije nego što se pristupilo vađenju letjelice, obavljali su se pripremni radovi.

Upravo se čita:  Sladić ima novu prognozu: Toplotni valovi će trajati od 10 do 15 dana

Načelnik Odjela Vojne policije, brigadir Vlado Kovačević, sinoć je rekao da fragmenti s drona sovjetske proizvodnje koji se u četvrtak navečer srušio u Zagrebu upućuju na to da je letjelica nosila eksplozivnu napravu. Više detalja o tome trebalo bi biti poznato danas.

Još uvijek nema potvrde čija je letjelica da li ukrajinska ili ruska iako su i jedni i drugi negirali da je njihova.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo