Srijeda, 4 listopada, 2023

Zaharova: Evropa ograđuje Rusiju, ne diže Rusija ‘zavjesu’

Autor:Fena

Preporučeno

– Željezne zavjese neće biti, u krajnjoj mjeri, s naše strane, ne morate se brinuti, EU je ta koja zavjesom ograđuje Rusiju.

Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su nebo za avion ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova, zatvorivši tako još jedan kanal komunikacije.

Rekla je to glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, ističući kako Moskva nije ta koja pravi novu “željeznu zavjesu”, već da je Evropa ta koja ograđuje Rusiju.

Upravo se čita:  "Cijena će biti puno veća nego 1945." - Medvedev: Spremni smo za sukob s NATO-om

– Zemlje koje okružuju Srbiju zatvorile su kanal veze, ne dopustivši prelet avionu Sergeja Lavrova, koji se spremao za posjetu Srbiji – izjavila je Zaharova za italijanski TV kanal La7.

– Ruska delegacija je trebala stići u Beograd radi razgovora. Zemlje-članice Evropske unije i NATO-a zatvorile su zračni prostor, zatvorile su još jedan kanal za komunikaciju – rekla je ona.

Upravo se čita:  Šokirali se kada su ga zaustavili - Njemačka policija iz saobraćaja isključila autobus iz Bosne i Hercegovine: "Bio je tempirana bomba"

Naglašava kako Rusija ne namjerava podizati “željeznu zavjesu”, ali da to čini Evropska unija.

– Željezne zavjese neće biti, u krajnjoj mjeri, s naše strane, ne morate se brinuti, EU je ta koja zavjesom ograđuje Rusiju.

Vaše greške su u tome što ste previše egoistični, što mislite da ste u centru svijeta, da pored vas na svijetu nema drugih naroda. Nemate moralno pravo da nekoga učite nečemu – poručila je Zaharova, prenose srbijanski mediji.

Upravo se čita:  Sudi se Bosancu u Austriji: Od države uzeo 7.000 eura pa otišao na odmor

Izvor u ruskom Ministarstvu vanjskih poslova potvrdio je pisanje srbijanskih medija u kojem se navodi da su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora zatvorile svoj zračni prostor za avion koji je trebao prevesti Lavrova u Beograd.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas u 10 sati s ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Šta donosi najavljeni zakon: Koliko rakije će se moći proizvoditi?

Koliko se alkoholnog pića godišnje proizvede u FBiH – niko ne zna. Ova oblast je potpuno u “sivoj zoni”,...

Možda vas zanima i ovo