Subota, 21 svibnja, 2022

Zahiragić najavljuje: Predložit ću izgradnju džamije na Trebeviću

Nemojte propustiti

Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika SDA u Skupštini KS.

Nakon nerpijatnosti i višesatnog stajanja na hladnoći koje su preživjeli Bajro Čavčić i Semir Vatrić, zajedno sa još 20 djece, jer su ih pripadnici MUP-a RS-a pokušali kazniti na Trebeviću, zato što su klanjali, najavljena je inicijativa za gradnju džamije na ovoj planini. Pokretanje inicijative je najavio vijećnik SDA u Općinskom vijeću Stari Grad Adi Zahiragić, inače brat poznatijeg Harisa Zahiragića, zastupnika SDA u Skupštini KS.

– Na narednoj sjednici općinskog vijeća, idući četvrtak ako Bog da, podnosim incijativu u svoje ime i u ime Kluba SDA Stari Grad, za dodjelu općinske zemlje na Trebeviću Islamskoj zajednici u Bosni i Hercegovini, uz poruku da je općinska administracija spremna da uradi sve, kako bi ubrzala proces izgradnje prijeko potrebne džamije na Trebeviću, najavio je Zahiragić.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Rusko upozorenje Sloveniji: “Kao odgovor na neprijateljske korake koje je Ljubljana poduzela ranije…”

Slovenskom diplomati u Moskvi jučer je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije uručilo notu u kojoj traži da smanje broj diplomatskog...

Možda vas zanima i ovo