Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Zahiragić nakon neugodnog gostovanja kod Hadžifejzovića: ‘Emisija je potpuno propala, trebao sam ustati i napustiti je…’

Nemojte propustiti

U toku gostovanja, Mašić i Zahiragić su urlali jedan na drugog, te je sve zamalo završilo fizičkim obračunom.

U Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na Face TV-u, sinoć su gostovali Damir Mašić, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu FBiH i Haris Zahiragić zastupnik SDA u Skupštini KS. U toku gostovanja, Mašić i Zahiragić su urlali jedan na drugog, te je sve zamalo završilo fizičkim obračunom.

Nakon burnog gostovanja u emisiji kod Senada Hadžifejzovića, oglasio se Haris Zahiragić na svom Facebook profilu. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Prošle sedmice pozvao sam u emisiju Nevenku Tromp i Elmedina Konakovića ili bilo kojeg drugog pravnika Trojke da debatujemo o postupku revizije.

Odmah su me pozvali sa FACE-a i pitali da li sam spreman u emisiju. Rekao sam da jesam. Cijelu sedmicu su ih redom odbijali. Svi koje su pozivali.

Sinoć kasno, javili su mi da je Damir Mašić potvrdio gostovanje. Razmišljao sam otkud on, kada nije pravnik i kada se nije oglašavao na tu temu. Međutim, pristao sam jer ovaj narod zaslužuje da mu razni špekulanti i neznalice prestanu razvlačiti pamet, jer ovaj narod zaslužuje istinu.

Upravo se čita:  Šef Kabineta Denisa Bećirovića: Predsjednik nije tražio, niti će tražiti nabavku luksuznih automobila

Trebali smo početi u 18:45, ali su odgodili radi nastupa jednog od ideologa ove kampanje, međunarodnog špekulanta i reketaša Geoffreyja Nicea.

Sada vidim zašto Damir Mašić, kao jedan od kreatora političke i svake druge propasti SDP-a, je poslan u emisiju. Spremali su ga pojedinci iz SDP-a i NiP-a. Vidjelo se to po rječniku kojeg je koristio.

Plan je bio da Nice iznese neistine i gluposti koje čak i student prve godine prava može prozrijeti, a onda da mi, kao u objektivnom ambijentu, debatiramo argumentima.

Zatim je došao Mašić da sve vrijeme galami i mene vrijeđa na ličnoj osnovi i na veoma prizeman način, a sve kako bi emisija prošla na način da niko od gledatelja ne dobije nikakav odgovor, da ništa ne razumije i da se kampanja laži nastavi.

Upravo se čita:  Cvijanović: Predsjedništvo BiH nije donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću nad državom

Djelimično je uspio u tome. Emisija je potpuno propala. Nije me uspio uvući na svoj teren do samog kraja emisije, kada sam trebao ustati i napustiti emisiju – zbog čega se izvinjavam svim dobronamjernim građanima što nisam.

Međutim, svojim nastupom na ovoj emisiji je Mašić rekao sve o sebi i onima koji su ga poslali, da pričaju o agentu, a ne znaju ko i kada ga je imenovao, da ne znaju uopšte šta je revizija, da ne znaju koliki je njen prekulzivni rok, da ne znaju kako se donose odluke po Ustavu i tako dalje…

Argumenti su mu bili baš onakvi kakvim sam ga i nazvao, skorojevički, “ad hominem” napadi i pokušaji uvreda.

Upravo se čita:  Panika u RS-u zbog prelijetanja američkih borbenih aviona: Milorad Dodik kaže da je to zastrašivanje i pritisak

Senad, naravno, sve vrijeme kao na mobitelu, da pokaže da smo mi svi isti.

I onda se pitaju zašto niko ne želi doći u ovu emisiju? Ja ću uvijek doći, jer kad laž postane sredstvo, otpor postaje dužnost!

I na kraju sam, sve vrijeme sam insistirao da govorimo o pravu i pravnim argumentima, a sagovornik da je ovo politička tema, s čime se na kraju složio i voditelj – čime su zapravo sami dali odgovor na sva pitanja.

Trojki je, dakle, pitanje revizije, kako je Mašić sam priznao, isključivo političko pitanje i sredstvo za vođenje političke kampanje, a da o suštini, što je Mašić također jasno demonstrirao, ne znaju apsolutno ništa.

Žrtve genocida, ali ni ovaj narod koji je svašta prošao, nisu zaslužili da neko njihove sudbine koristi za svoju političku kampanju!

Pročitajte još

Izdvajamo

Ismet nakon udara groma u njegovom dvorištu: ‘Kao da me Tajson udario’

Igrom slučaja, zabilježio je udar groma. Pogodio je u suncobran u bašti, na oko metar i po od mjesta...

Možda vas zanima i ovo