Subota, 24 rujna, 2022

Zahiragić prozvao ministra Hadžiahmetovića: Nedim Sladić radi bolji posao, pet dana upozarava da će pasti snijeg i on opet iznenadi “komunalce”

Nemojte propustiti

Skupština Kantona Sarajevo danas je održala 34. radnu sjednicu na kojoj su zastupnici raspravljali o mnogim stvarima. Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini KS u svom izlaganju kritikovao je Ministarstvo privrede KS i ministra Envera Hadžiahmetovića.

Zahiragić je rekao kako kako bi Nedima Sladića trebalo staviti na mjesto ministra, jer on radi bolji posao od trenutnog ministra Envera Hadžiahmetovića.

– Žao mi je što licitramo s tim ljudima jer nisu imali priliku da pokažu, pogotovo dvije ministrice obrazovanja, koliko su ili nisu sposobne da urade. S obzirom da ne postoje ministri očekujem da ćete prihvatiti ideju Damira Nikšića da stavite na prvo mjesto okoliš u nazivu i eventualno promijeniti ministra. Snijeg je pao, Nedim Sladić nas pet dana upozorava da će pasti, samo komunalna privreda na čijem čelu je ministar Enver nije znala. Bolje bi bilo da stavite na mjesto ministra mladog Sladića, barem bi na vrijeme grad bio čist, ne bi bio zatrpan od snijega i ovako prljav, rekao je on.

Dodaje da ministar Hadžiahmetović nije uradio ono što je trebao.

– Ta katastrofa koja se dešava u komunalnoj privredi možda je dobra prilika da napravite kadrovsku rokadu na jedan elegantan način. Ministar Enver nije propustio da uđe u one oblasti koje su vam najzanimljivije – građenje, davanje slagasnosti, skupljamo to sve ono što je nekada bilo blokirano kod ministra Kapidžića, a ono što je trebao da uradi nije, kazao je Zahiragić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Mladi neće za volan, Evropi fali 400.000 vozača

Prema studiji konsultantske firme Transport Intelidžens, procenjuje se da Evropi nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne potrebe,...

Možda vas zanima i ovo