Subota, 1 listopada, 2022

Zahlađenje u BiH: Već tokom noći očekuje se slab snijeg

Nemojte propustiti

Nakon toplog i vjetrovitog vremena u BiH, uskoro možemo očekivati niske temperature, praćene snježnim padavinama. Vremenske neprilike utiču na zdravlje građana. U protekla 72 sata Hitna služba Kantona Sarajevo primila je oko 1.800 pacijenata.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Val niskih temperatura i snježnih padavina zahvatio je gotovo cijelu Evropu. U mnogim gradovima avioni su prizemljeni, a škole zatvorene. U BiH, potpuno drugačija slika: vrijeme gotovo proljetno. Ali, tako neće ostati.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. Više padavina krajem dana. U noći sa utorka na srijedu, padom temperature, u nižim područjima Bosne očekuje se slab snijeg. Vjetar slab, na sjeveru zemlje sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u ostalim područjima zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu zemlje do 12 °C – kažu prognostičari.

Hitna služba i domovi zdravlja u Kantonu Sarajevo tokom vikenda imale su pune ruke posla. Pomoć – prvi traže hronični bolesnici.

Vjetar je u protekloj noći pričinio i manje materijalne štete, a toplo i vjetrovito vrijeme u našoj zemlji neće se zadržati još dugo.

Snježne padavine neće biti intenzivne, ali ljekari i meteorolozi preporučuju konzumiranje veće količine vitamina C i toplu odjeću.

(tvsa.ba)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Biden uperio prst u kameru i obratio se direktno predsjedniku Rusije: Gospodine Putin, dobro čujte što vam kažem

Joe Biden se direktno obratio ruskom predsjedniku i uperivši prst u kameru upozorio ga da ne napada NATO-ovu teritoriju. Američki...

Možda vas zanima i ovo