Srijeda, 8 prosinca, 2021

Zahvalni Dodiku što BiH nikada nije glasala protiv Izraela

Nemojte propustiti

U Banjoj Luci je večeras održana manifestacija “Dan Izraela”, čiji je cilj, kako je rečeno, razvijanje prijateljskih odnosa između Republike Srpske (RS) i Izraela.

Rezidentni ambasador Izraela za Bosnu i Hercegovinu (BiH) David Cohen zavalio je predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku kojeg smatra zaslužnim što BiH nikada ne glasa protiv Izraela.

– Država Izrael vam je zahvalna predsjedniče RS-a na vašem ličnom doprinosu da BiH nikada ne glasa protiv Izraela u UN-u ili bilo kojem drugom međunarodnom forumu protiv države Izrael – ustvrdio je Cohen.

Također je rekao da je s predstavnicima vlasti RS-a razgovarao o potrebi unapređenja privredne i ekonomske saradnje između Izraela i RS-a te da je njegova država spremna da svoja znanja i iskustva podijeli i s RS-om.

Predsjednik RS-a Milorad Dodik je rekao da postoji veliko prijateljstvo srpskog i izraelskog naroda.

– Naša dva naroda kroz istoriju stradanja, progone i nepriznavanja, dijele gotovo identične stvari. RS ima tek 21 godinu i znamo kako je teško u uslovima opšteg neprihvatanja i nepriznavanja. Zato smo sigurni da istrajna borba Izraela i sve ono što čini na tom planu je dobar primjer puta koji mi moramo da prođamo u želji da budemo svoji, da poštujemo druge, da nikoga ne diramo, ali da tražimo poštovanje koje nam nesumnjivo treba, jer ga zaslužujemo svojim načinom života i svojim odnosom prema ljudima – naveo je on.

Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
Milorad Dodik (Foto: Arhiv)

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo