Utorak, 28 rujna, 2021

Zaim pomogao malom Aleksandru da dobije novu kuću

Nemojte propustiti

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” iz Srebrenika, na čelu sa predsjednikom Zaimom Bešićem, pokrenula je još jednu akciju pružanja pomoći socijalno ugroženima.

Ovog puta, volonteri ove organizacije pokrenuli su akciju radi gradnje kuće dječaku Aleksandru Grujičiću iz naselja Kakmuž u općini Petrovo.

Ovaj osmogodišnjak odličan je učenik trećeg razreda, a s nezaposlenom majkom Anđelkom boravi u trošnoj kućici bez struje, vode i hrane, piše Dnevni avaz.

– Nakon što smo saznali za težak život ovog dječaka, posjetili smo Kakmuž i na licu mjesta se uvjerili da ova porodica zaista živi u uvjetima nedostojnim čovjeka. Zato smo odlučili da hitno reagiramo. Kako se njihova kućica, zbog dotrajalosti, ne može renovirati, odlučili smo da im izgradimo novu – ističe Bešić.

Aktivisti ove humanitarne organizacije već su počeli prikupljati donacije, a gradnja će započeti čim dozvole vremenske prilike. Vrijednost kuće koju planiraju graditi je skoro 30.000 maraka, a prema navodima Bešića, svi radovi trebali bi biti završeni do kraja aprila.

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” Srebrenik formirana je prije nešto više od dvije godine, a u ovom relativno kratkom vremenskom periodu izgradila je dvadesetak kuća socijalno ugroženim porodicama širom BiH.

Kako pomoći

Kao i u dosadašnjim akcijama, najveću pomoć očekuju od bh. dijaspore, a svi oni koji žele donirati novac za gradnju kuće malom Aleksandru, mogu kontaktirati Zaima Bešića na telefon 060-342-43-76.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo