Petak, 3 veljače, 2023

Zajedno radile: Njemačka policija uhapsila Srpkinju i Hrvaticu tokom provale

Nemojte propustiti

Njih dvije, prema dosadašnjem stanju istrage, dolaze iz Srbije i Hrvatske nemaju stalni boravak u Njemačkoj

Dvije žene, koje prema dosadašnjem stanju istrage dolaze iz Srbije i Hrvatske i nemaju stalni boravak u Njemačkoj, privedene su sucu za prekršaje

U ponedjeljak ujutro (19. 12.2022.), civilni istražitelji iz Ureda kriminalističke policije 73 uhapsili su dvije osumnjičene provalnice (starosti od 21 i 24 godine) u Köln-Rondorfu.

Oko 11:00 sati žene je ugledala policija jer su bile izrazito zainteresovane za kuće i na kraju su nestale u stambenoj zgradi u ulici Brüder-Grimm-Strasse.

Na stubištu su policajci u civilu čuli kako žene zvone po stanovima i lupaju po vratima. Dalja buka nestala je ubrzo nakon hapšenja ispred kuće. Odvijač sakriven u grudnjaku 24-godišnjakinje trebao bi odgovarati svježim tragovima provale na vratima dva stana, piše Fenix magazin.

Mlada žena imala je i kliješta u donjem vešu. Uz ličnu i gotovinu, 24-godišnjakinja je nosila i tzv. “fliper” za otvaranje nezaključanih vrata stana. Policajci su u torbici pronašli papar sprej, a ispod odjeće 21-godišnjakinje odvijač.

Dvije žene, koje prema dosadašnjem stanju istrage dolaze iz Srbije i Hrvatske i nemaju stalni boravak u Njemačkoj, privedene su sucu za prekršaje.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vlada FBiH saglasna o produženju zabrane izvoza drvnih sortimenata do juna

Privremena zabrana odnosi se na izvoz šumskih drvnih sortimenata svrstanih u jedanaest tarifnih oznaka, a koje uključuju neobrađeno drvo. Vlada...

Možda vas zanima i ovo