Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Zakon o JMB: Antidejton grupa protestuje ispred Parlamenta

Nemojte propustiti

Ispred zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine jutros se okupilo dvadesetak građana zbog zakonskih rješenja o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o jedinstvenom matičnom broju, koji se nalazi na dnevnom redu Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Foto: Jamak E.
Foto: Jamak E.

Okupljenim građanima, kako su kazali u izjavi za Avaz, smeta činjenica da se kroz ovakva rješenja zapravo BiH podijelila.

Nihad Aličković, vođa Antidejton grupe, kazao je da je nedopustivo da se takvi zakoni usvajaju po hitnoj proceduri: „Nije isključeno da još građana dođe kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog registracionih područja koji su ovim zakonom utvrđeni. Mi imamo prijedlog da, umjesto bilo kakvih brojeva, bude označeno 00 za Bosnu i Hercegovinu.“

Na konstataciju da se ovakav zakon i donosi zbog ranijih protesta, Aličković je kazao da su tim protestima spasili život djevojčici te da im je to bio prvenstveni cilj.

Izvor: Radio Sarajevo

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo