Četvrtak, 21 listopada, 2021

Zakon o zabrani pušenja na javnim mjestima u proceduri do kraja godine!

Nemojte propustiti

Federalno ministarstvo zdravstva priprema novi zakon o ograničenoj upotrebi duhanskih proizvoda, koji će u potpunosti biti usklađen s Okvirnom konvencijom o kontroli duhana Svjetske zdravstvene organizacije.

Ilustracija
Ilustracija

Još nema informacija hoće li novim propisom biti jasno definirano da li će doći do potpune zabrane pušenja na javnim mjestima i da li će se povećati kazne za prekršioce, potvrdio je za “Dnevni avaz” Zlatan Peršić, portparol Federalnog ministarstva zdravstva.

Zakon o ograničenoj upotrebi duhanskih proizvoda, koji je još 1998. godine donijela Federacija BiH, nije primjenjivan u našoj zemlji.

U zakonu koji je još na snazi regulirano je mnogo toga. Između ostalog, i zabrana pušenja u odgojno-obrazovnim ustanovama, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, kao i u ustanovama za boravak djece i studenata, a njegovu primjenu i nadzor obavljaju sanitarna inspekcija, inspekcija rada i tržišna inspekcija.

(Dnevni avaz)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

AccuWeather objavio veliku prognozu: Evo kakva nas zima očekuje ove godine

Očekuje se da će temperature ove zime u većem dijelu južne Evrope ostati prosječne. Ali, temperature u dijelovima Italije,...

Možda vas zanima i ovo