Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Žalila se na bol u koljenu: Kada su pogledali rentgenski snimak, ljekari su se šokirali (Foto)

Nemojte propustiti

Žalila se na bol u koljenu
Žalila se na bol u koljenu

Ljekari Južne Koreje bili su šokirani kad su na rendgenskom snimku ustanovili zašto 65-godišnju ženu boli koljeno.

Kako je pokazao snimak, ona je u koljenu imala stotine sićušnih zlatnih igli, koje se koriste u akupunkturi, piše “Daily Mail”.

Smatra se da ih je stručnjak za akupunkturu, koji je tretirao ženu nakon dijagnoze osteoartritisa, namjerno ostavio da ublaži bolove u koljenu. Uprkos tome što je uzimala lijekove, žena je i dalje osjećala bol, pa je započela tretmane akupunkturom, na koje je išla, kako se smatra, najmanje jednom nedjeljno.

Terapija akupunkturom podrazumijeva korišćenje iglica radi stimulisanja različitih dijelova tijela, ili olakšanja bola.

Ljekari smatraju da su, u slučaju ove Južnokorejke, iglice namjerno ostavljene u koljenu kako bi obezbijedile stalnu stimulaciju po završetku tretmana. Međutim, mnogi stručnjaci ističu da ostavljanje stranih tijela u nečijem organizmu nije dobro, jer može dovesti do otoka i infekcije.

I ljekarima je teže da protumače rendgenski snimak sa iglicama u koljenu, a žena ne bi mogla da ide na magnetnu rezonancu jer bi magneti skenera mogli da izazovu pomjeranje iglica i oštete arteriju.

Needles-in-knee-image-jpg

(Blic)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dodik o mogućim sankcijama: Pa šta, ja ih već živim, nisam bio tamo 10 godina

Za Ameriku je rekao da se “ponaša kao kauboj koji razvaljuje Dejtonski sporazum onako kako njoj odgovara” Milorad Dodik, član...

Možda vas zanima i ovo