Subota, 27 studenoga, 2021

Zamjenik federalnog ministra zdravstva o novim mjerama: Vrtići se otvaraju 14. maja, ugostiteljski objekti 28. maja

Nemojte propustiti

Čerkez je potvrdio kako je otvaranje ugostiteljskih objekata moguće tek u posljednoj fazi, dakle otprilike 28. maja.

– Upravo razmatramo kada bi mogli početi sa radom vrtići u Federaciji BiH. Prema svemu sudeći, to bi se moglo desiti naredne sedmice, 14. maja – kazao je ovo za “Avaz” Goran Čerkez, zamjenik Federalnog ministra zdravstva o član Kriznog štaba.

– Dakle, planirano je otvaranje kafića u narednoj fazi popuštanja mjera u FBiH. Mjere će se postepeno ublažavati uz praćenje epidemiološke situacije. Naš prijedlog je 14. maja, ali u ponedjeljak imamo još jedan sastanak – kazao je Čerkez.

Za “Avaz” je potvrdio kako otvaranje ugostiteljskih objekata je moguće tek u posljednoj fazi, dakle otprilike 28. maja.

Ilustracija, Foto: AA

– Ljudi koji budu radili u vrtićima će sve vrijeme imati punu samozaštitu koja podrazumijeva maske i rukavice i bitno je da imaju distancu od djece. Ako neki roditelji imaju mogućnost djecu ostavljati kući, to bi bila najbolja opcija, ali razumijemo i ako je drugačija situacija – naglasio je Čerkez.

Kako je pojasnio Čerkez, rizici od zaraze koronavirusom se ne mogu eliminisati, ali se mogu smanjiti upravo adekvatnom zaštitom, distancom i pravilnom organizacijom rada.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo