Petak, 30 srpnja, 2021

Zamjenik predsjednika SDA: Problem sa zakonom imat će oni koji su uhapsili Tokića

Nemojte propustiti

Bakir Izetbegović, zamjenik predsjednika SDA osudio je hapšenje Sejfudina Tokića u Banja Luci, a nakon što je Tokić izvisio zastave RBiH i sadašnju zastavu države BiH, piše novinska agencija Patria.

– BiH mora biti zemlja u kojoj vlada zakon. Svi smo za vladavinu zakona. Gospodin Tokić nije uradio ništa prtuzakonito. Ako je neko nešto protuzakonito uradio to su oni koji su ga hapsili. On je obilježavao dan kada je BiH prihvaćena kao država u UN i istakao leganlu zastavu BiH, prema tome Tokić ništa nije uradio u suprotnosti sa zakonom. On nema problema sa zakonom, a problem će imati sa zakonom oni koji su ga hapsili – istakao je Izetbegović.

Podsjećamo, bh. političar i predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Tokić rekao je kako je njegovo hapšenje političko te kako iza toga stoji predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Nakon što je jučer kasno poslije podne pušten iz Okružnog tužilaštva u Banja Luci Tokić je poručio da će zastavu BiH kao i zastavu sa ljiljanima isticati u svakoj prilici ali da time nikoga ne želi provocirati.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo