Ponedjeljak, 25 siječnja, 2021

Zapadnohercegovački kanton proglasio stanje nesreće

Nemojte propustiti

Stiglo upozorenje: “Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći”

"Dijaspora je jedan veliki kapital i bogatstvo kojeg se Bosna i Hercegovina ne smije tako lako odreći", kazao je...

Sjećate li se “kioska od 253.000 KM”? Evo koliko ustvari košta: Muzur objavio nalaz vještaka, vrijednost čak 10 puta manja!

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur podsjetio je na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz...

Ostvaruju se najcrnji snovi Dragana Čovića: Domovinski pokret Miroslava Škore osnovao stranku u BiH, žele biti prva opcija Hrvatima, čeka se Diana Zelenika

Sjedište novoosnovane stranke je u Livnu, a time su, kaže Slavko Andačić, željeli poslati znakovitu poruku, jer je taj...

Meteorolog Face TV-a Nedim Sladić objavio novu prognozu vremena koja se mnogima neće dopasti: Zima se ponovo vraća

Meteorolog Face TV Nedim Sladić navodi da večeras dolazi do produbljivanja visinske doline nad Đenovskim zaljevom s kojim će...

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHK Tomislav Pejić je informirao prisutne o situaciji s brojem zaraženih u protekla 24 sata, kazavši kako u navedenom periodu ima 49 novooboljelih osoba, što znači da je 351 osoba na području kantona zaražena.

Na prijedlog Kantonalnog štaba civilne zaštite Vlada Zapadnohercegovačkog kantona je donijela Odluku o proglašenju stanja nesreće na području ovog kantona prouzrokovane širenjem koronavirusa, kojom se stanje nesreće proglašava dana 27. avgusta 2020. godine.

– Smisao proglašenja stanja opasnosti jeste da se svi potencijali i sve službe, od ministarstava, tijela uprave, lokalnih štabova do onih organizacija na području našeg kantona s kojima Uprava civilne zaštite ima ugovor o zajedničkom djelovanju u slučaju potrebe spašavanja ljudi i materijalnih dobara, stave u funkciju – pojasnio je premijer ZHK Zdenko Ćosić.

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHK Tomislav Pejić je informirao prisutne o situaciji s brojem zaraženih u protekla 24 sata, kazavši kako u navedenom periodu ima 49 novooboljelih osoba, što znači da je 351 osoba na području kantona zaražena koronavirusom.

– U protekla 24 sata imamo 14 osoba koje su se oporavile i nemamo ni jedan smrtni slučaj uzrokovan koronavirusom. U prethodnom periodu od 15 dana u prosjeku dnevno imamo 32 novooboljele osobe, imamo 43 testirane i negativne osobe, iz tog razloga je Krizni štab Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi predložio da se proglasi stanje prirodne nesreće, kako bi se maksimalno mobilizirale sve institucije koje su, što direktno što indirektno, uključene u rad Štaba i provođenje svih mjera koje je predložio ili naredio u proteklom periodu – naveo je.

Pejić je kazao kako je prosječna dob oboljelih 30 godina, koji donose virus u svoje porodice, prenose ga na starije članove, što bi moglo dovesti do porasta broja oboljelih starijih osoba u ZHK.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Poznat “cjenovnik” seksualnih usluga u banjalučkom hotelu

Portparolka PU Banja Luka Danijela Mučibabić rekla je da je ova akcija bila usmjerena na borbu protiv droge i...

Možda vas zanima i ovo