Subota, 4 prosinca, 2021

Zapalio se preopterećeni respirator, u požaru poginulo pet pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom

Nemojte propustiti

RUSIJA – Rusko ministarstvo za izvanredna stanja je potvrdilo smrt korona pacijenata na intenzivnoj njezi u bolnici u Sankt Peterburgu, no nije navelo o kojem se broju radi.

Pet pacijenata oboljelih od koronavirusa izgubilo je živote u požaru koji je izbio u ruskoj bolnici, na jedinici intenzivne njege, zbog preopterećenog respiratora, javljaju u utorak agencije.

Rusko ministarstvo za izvanredna stanja je potvrdilo smrt korona pacijenata na intenzivnoj njezi u bolnici u Sankt Peterburgu, no nije navelo o kojem se broju radi.

“Respiratori rade do krajnjih granica. Prema prvim raspoloživim podacima, došlo je do preopterećenja i respirator se zapalio, što je prouzročilo požar”, rekao je jedan izvor za agenciju Interfax.

Zbog tog je incidenta iz bolnice evakuirano 150 ljudi.

Rusija bilježi 221.344 zaraženih novim koronavirusom SARS-CoV-2. Samo u ponedjeljak je bilo rekordnih 11.656 novooboljelih u jednom danu.

Samo Velika Britanija i SAD imaju više slučajeva zaraze.

U subotu je jedna osoba izgubila život nakon izbijanja požara u moskovskoj bolnici u kojoj se liječe pacijenti oboljeli od covida-19.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

I ovo boli Milorada Dodika: “Ispitat ćemo kako je Schmidt dobio policijsku pratnju u RS-u”

"Schmidt lažnim predstavljanjem, koje je krivično djelo svugdje, opterećuje cijeli politički sistem u BiH i počinio je niz drugih...

Možda vas zanima i ovo