Petak, 21 siječnja, 2022

Zapaljena 1.193 automobila u novogodišnjoj noći

Nemojte propustiti

U novogodišnjoj noći širom Francuske je zapaljeno 1.193 praznih, parkiranih automobila, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Manuel Valls, prenio je AP.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Agencija podsjeća da je paljenje automobila na Novu godinu postalo neslavna “tradicija” u toj zemlji od početka 90-tih godina prošlog vijeka i da je nastavljena i na početku ove. AP navodi da nema načina da se broj zapaljenih vozila u ovog novogodišnjoj noći uporedi sa nedavnim jer je konzervativna vlada bivšeg predsednika Nicolasa Sarkozija prestala da zvanično objavljuje te podatke dok je on bio na vlasti.

Agencija, međutim, navodi da je ta brojka otprilike ujednačena jer je tako, 31. decembra 2009. godine, zapaljeno 1.147 vozila.

Za pojedine francuske stručnjake, nije pametna odluka sadašnje socijalističke francuske vlade da ponovo počne da objavljuje podatke o broju zapaljenih vozila na novogodišnje veče. Za Bruna Beshiza iz Sarkozijeve partije zaduženog za pitanja bezbijednosti, objavljivanje tih podataka upravo motiviše mlade u Francuskoj da čine ta krivična djela.

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Koalicija “Država!”: Vrijeme je da se i lažnim prijateljima kaže “Dosta je!”

U medijima smo prethodnih dana mogli vidjeti namjeru da se predsjednici stranih država i to: Milanović, Vučić i Erdogan...

Možda vas zanima i ovo