Srijeda, 22 ožujka, 2023

Zapečaćeno sedam objekata u Neumu

Nemojte propustiti

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u mješovitom sastavu 22. i 23. kolovoza ove godine u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima na području općine Neum izvršili su ukupno 20 kontrola obveznika fiskalizacije, a zbog utvrđenih nepravilnosti zapečaćeno je 7 objekata.

Kako je priopćeno iz Porezne uprave FBiH zapečaćeni su : SUR Caffe grill „Galeb”; Caffe slastičarna „Venezzia”; SUR Caffe grill „Jopi”; SUR „Mali Ston”; SUR Caffe grill „Kastel”, svi sa adresom ul. Franje Tuđmana bb; zatim Lunch Bar „Mali, ali”, ul. Franje Tuđmana 1b; te SUR Restoran „Humska kuća”, Kralja Tomislava bb.

Ispostavljeno je 18 prekršajnih naloga kojim su izrečene novčane kazne u iznosu od 54.000 KM, a kotrolom je zatečeno je pet neprijavljenih radnika (rad na crno).

Nekoliko objekata zatvoreno je uz asistenciju policije Hercegovačko – neretvanskog županije.Foto: Arhiv

Foto: Arhiv

Porezna uprava Federacije BiH svim raspoloživim kapacitetima vrši kontrole obveznika fiskalizacije svakodnevno na cijelom području Federacije BiH, a nastavit će istim intenzitetom i u narednom razdoblju.

Kako je priopćeno, u preostalih 9 županija, u posljednja tri dana, porezni inspektori su izvršili ukupno168 kontrola i izdali 75 prekršajnih naloga sa izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 210.430 KM. U kontrolama su zatečena 43 neprijavljena radnika.

Iz Porezne uprave Federacije BiH ističu kako im nije cilj izricanje sankcija, već podizanje svijesti obveznika fiskalizacije i građana o obavezi poštivanja odredbi Zakona o fiskalnim sistemima.

Porezna uprava Federacije BiH poziva građane da za svaku kupljenju robu ili izvršenu uslugu traže fiskalni račun i da kod prodavača inzistiraju na izdavanju fiskalnog računa.

“Istodobno, pozivamo obveznike fiskalizacije koji se nisu fiskalizirali da to učine, ali i one koji su se fiskalizirali, a ne izdaju fiskalne račune i ne vrše evidentiranje prometa, da poštuju odredbe Zakona o fiskalnim sustavima, jer Poreznoj upravi Federacije BiH nije cilj izricanje sankcija i kažnjavanje posebno ‘malih’ obveznika fiskalizacije, već poštivanje odredbi Zakona”, navodi se u priopćenju.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

U Hrvatskoj optužena dvojica policajaca da su kriminalcima iz BiH, Srbije i Crne Gore za novak dojavljivali ‘potjernice’ i omogućili boravak u EU

Nezakonitosti su se događale od sredine 2019. do juna 2022. Protiv dvojice hrvatskih graničnih policajaca podignuta je optužnica zbog sumnje...

Možda vas zanima i ovo