Srijeda, 12 svibnja, 2021

Zapečatili ugostiteljski na Ilidži: Porezna uprava FBiH kaznila vlasnika restorana “Bosna” sa 5.200 KM

Nemojte propustiti

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo su objavili da su sinoć u večernjim satima zapečatili ugostiteljski objekat “Bosna” na Ilidži i napisali kazne u ukupnom iznosu od 5.200KM.

U saradnji sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i uz asistenciju policije MUP-a Kantona Sarajevo, inspektori Porezne uprave u Sarajevu su izvršili inspekcijski nadzor zakonitosti poslovanja poreznog obveznika UR Gostionica sa pružanjem usluga smještaja “Bosna” na Ilidži.

U toku inspekcijskog nadzora, inspektori Porezne uprave Federacije BiH utvrdili su da kontrolisani porezni obveznik posluje nezakonito, jer je u momentu nadzora angažirao četiri neprijavljena radnika što je predstavljalo osnov za pečaćenje objekta i izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa sa novčanom kaznom od 2.000 KM.

On je još prekršio odredbe Zakona o fiskalnim sistemima, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu sa novčanom kaznom od 3.000 KM.

Kaznu od 200 KM vlasnik objekta je dobio jer nije prijavio držanje žive muzike, što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu o komunalnim taksama. Navedenom poreznom obvezniku izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.200,00 KM.

Inspekcijski nadzor kod navedenog poreznog obveznika se nastavlja u segmentu ispitivanja i utvrđivanja tačne porezne obaveze poreznog obveznika.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo