Petak, 15 listopada, 2021

U Crnoj Gori zaplijenjeno 312 kilograma skanka

Nemojte propustiti

Službenici crnogorske Uprave policije juče su u više gradova u Crnoj Gori lišili slobode 13 lica zbog kriminalnog udruživanja i nedozvoljenog posjedovanja oružja, te zaplijenili ukupno 312 kilograma skanka.

SkankU okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Grom” uhapšeni su A.F. /31/ nastanjen u Podgorici, R.M. /23/, R.M. /53/, F.M. /15/, svi sa Cetinja, R.N. /62/ i M.A. /26/ iz Ulcinja, V.G. /33/ iz Nikšića, kao i državljanin Hrvatske Z.E. /28/, te LJ.Ć. /30/, N.M. /52/ sva trojica nastanjena u Baru.

Ova lica uhapšena su zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela stvaranja kriminalne organizacije i neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Osim njih, uhapšeni su i H.M. /27/ i A.K. /33/, oba iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga, kao i B.P. /37/ iz Bara, zbog krivičnog djela nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

Policijski službenici intenzivno tragaju za još jednim licem koje je osumnjičeno za krivično djelo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Protiv ovih lica podnesena je krivična prijava za navedena krivična djela.

Krivična prijava za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije podnesena je i protiv R.M. /34/ iz Bara i J.B. /37/ iz Nikšića, koji su ranije uhapšeni.

U okviru akcije policijski službenici pretresli su danas pet objekata na području Bara, sedam objekata na području Ulcinja, te po jedan objekat u Podgorici, Cetinju i Nikšiću, koje su, kako se sumnja, koristila uhapšena lica.

Pretresom stana koji koristi R.M. /23/ sa Cetinja, pronađen je jedan pištolj nepoznate marke i 50 metaka, dok je u stanu koji koristi B.P. /37/ iz Bara pronađen jedan pištolj. Pronađeno oružje biće poslato na vještačenje u forenzički centar.

Ova akcija započeta je u avgustu 2012. godine i sprovođena je na teritoriji Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske.

Tokom akcije ostvarena je saradnja između ministarstava unutrašnjih poslova Crne Gore, Republike Srpske, Hrvatske, Srbije, kao i Specijalnog tužilaštva BiH, Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ Hrvatske, uz podršku Centra za sprovođenje zakona u jugoistočnoj Evropi /SELEC/.

(Srna/Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo