Srijeda, 20 listopada, 2021

Započeo projekat koji podstiče učešće žena u politici

Nemojte propustiti

Ilustracija
Ilustracija

Centar za promociju civilnog društva (CPCD) počeo je provedbu projekta ‘TAG: mentoring, žene, liderstvo’, čiji je cilj da edukativnim radionicama i praktičnim radom formira tehničku savjetodavnu grupu za podršku ženama u politici, saopćeno je iz CPCD-a.

Tokom vikenda održan je prvi trening o političkom sistemu BiH, a u naredna dva mjeseca učesnice će se detaljno upoznati o svim segmentima uspješnog vođenja političke kampanje i rodne ravnopravnosti, javlja Fena.

Ovaj jedinstveni projekt će prvi put u BiH pružiti priliku grupi od 40 žena da steknu osnovna znanja i vještine koje će im omogućiti da daju kvalitetnu podršku kandidatkinjama na izborima, da se aktivno uključe u politički život Bosne i Hercegovine te da motiviraju žene u vlastitim lokalnim zajednicama da aktivnije učestvuju u političkom životu.

“Izuzetno smo sretni što imamo mogućnost implementirati projekt koji će osnažiti položaj žena u politici i motivirati što veći broj mladih žena za aktivniji angažman u politici”, naglasila je Aida Daguda, direktorica Centra za promociju civilnog društva.

Pored posebno koncipiranih treninga iz oblasti političkog marketinga, odnosa s medijima, korištenja modernih tehnologija i brojnih drugih relevantnih oblasti, TAG grupa će imati priliku da razvija nova znanja u razgovoru sa specijalnim gostima koji imaju ogromno životno iskustvo u provođenju političkih kampanja.

U saradnji s političarkama raznih političkih opredjeljenja, kandidatkinjama na predstojećim izborima, članice TAG grupe upoznat će se i sa izazovima s kojima se susreću žene u bh. politici.

Projekt TAG, koji je podržala Američka ambasada u BiH, promovira mentorstvo i žensku solidarnost.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sine, pazi šta sanjaš! Svetlana Cenić objasnila Dodiku šta sve piše u “izvornom Dejtonu”

Izvorni Dejton? Kako ga nazivaju. Pa, sine, pazi šta sanjaš. Da krenem redom samo nekoliko stvari - piše Cenić Nadležnost...

Možda vas zanima i ovo