Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Zaposlenik Hitne pomoći odlazi u Njemačku: “Danas biram da zaboravim…”

Nemojte propustiti

– Lijepo će biti u Njemačkoj, ali volio bih da vas sve mogu spakovati u kofer i ponijeti sa sobom. Vidjet ćemo se još svakako! 

Sandi Begić, zaposlenik Službe hitne medicinske pomoći Bihać radio je pet godina u ovoj ustanovi. Sada, odlučio je javno da kaže ‘zbogom’ te krene putem Njemačke.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Pet punih godina rada na Službi hitne medicinske pomoći Bihać, pet godina ljubavi, stresa, smijeha, dobrog i lošeg, prijateljstva…

Nije uvijek bilo lako. Ali…. Danas biram da zaboravim nepravdu, bahatost, nekolegijalnost, podmetanja, tračeve i sve ostale negativne stvari koje se dešavaju na svakom radnom mjestu. Onima koji su se tim stvarima služili, neka ta djela služe na čast i neka o njima govore. Živi i zdravi bili.

Biram da pamtim i sa sobom ponesem ono najbolje što BiH, Bihać i sama Hitna služba imaju da ponude. Sjećanja na kolege i kolegice koji su uvijek bili tu da pomognu, kojima ništa nije bilo teško – ni za pacijenta, a ni za kolegu.

Moju smjenu, na čelu sa ‘šeficom’ – vi se tek ne zaboravljate. Niste zaslužili da vas ikad zaboravim. Vas posebno volim i mnogo vam dugujem. Dobro je poznata činjenica da sa mnom često nije lako, ali vi ste znali – i trpjeli me sve ove godine. Vidjet ćemo da li će mi moj dugačak jezik napraviti problem u nekoj drugoj sredini…

Hvala, moji ljudi. Lijepo će biti u Njemačkoj, ali volio bih da vas sve mogu spakovati u kofer i ponijeti sa sobom. Vidjet ćemo se još svakako! Za kraj, još jedna zvučna i svjetlosna u bihaćkoj noći”; napisao je Sandi.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vozač Porschea pijan izazvao nesreću, pa prijetio policajcima

Vozač Porschea je alkotestiran nakon čega je utvrđeno da je imao 1,75 g/kg alkohola u organizmu. Vozač automobila "Porsche" sinoć...

Možda vas zanima i ovo