Nedjelja, 21 travnja, 2024

Zasjedala Komisija za sigurnost KS: Građani uznemireni, postoje li sigurnosne prijetnje?

Preporučeno

– Od građana očekujemo da ne podliježu provokacijama ili bilo kakvim poluinformacijama koje bi mogle dodatno uznemiriti građane i usložniti sigurnosnu situaciju – poručuju iz Komisije za sigurnost Skupštine KS.

Komisija za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo održala je sjednicu, kojoj su osim članova, prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Uprave policije Nusret Selimović.

Upravo se čita:  Ambasada SAD-a: Ko je kriv za krizu u BiH?

Cijeneći aktivnosti koje je poduzela Uprava policije vezano za sigurnosnu situaciju povodom obilježavanja nastupajućih vjerskih praznika i obilježavanja neustavnog dana RS-a, Komisija daje punu podršku Upravi na preveniranju svih aktivnosti koje bi nosile sigurnosni rizik, kao i za saradnju i koordinaciju sa svim policijskim i sigurnosnim agencijama u Bosni i Hercegovini.

“S obzirom na to da obilježavanje 9. januara svake godine proizvede uznemirenost građana zbog kršenja presuda Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, pozivamo Tužilaštvo BiH i sve druge nadležne institucije da promptno djeluju u okviru zakonom određenih nadležnosti”, navode iz Komisije.

Upravo se čita:  April je, nije januar: Ovo su jutrošnji prizori iz BiH, evo šta nas čeka narednih dana

Obavještavaju građane i udruženja građana, u skladu s informacijama Uprave policije Kantona Sarajevo, da u ovom trenutku ne postoje bilo kakve sigurnosne prijetnje kojim bi bila ugrožena sigurnost građana.

“Komisija za sigurnost će permanentno pratiti razvoj sigurnosne situacije i u skladu sa svojim nadležnostima poduzimati potrebne aktivnosti. Od građana očekujemo da ne podliježu provokacijama ili bilo kakvim poluinformacijama koje bi mogle dodatno uznemiriti građane i usložniti sigurnosnu situaciju”, zaključuju iz Komisije za sigurnost Skupštine KS.

Upravo se čita:  Mijenjaju se "pravila igre": Šta će biti sa dječijim dodatkom?

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

“Ne pamtimo ovako tešku situaciju”: U RS-u otpušteno 300 radnika iz industrije, zatvaraju se i firme

Industrija tekstila, kože i obuće u Republici Srpskoj u velikom je problemu. Smanjena je potražnja, ali i proizvodnja. Sve...

Još vijesti za vas