Utorak, 19 siječnja, 2021

Zasjedao konzilijum ljekara u vezi zdravstvenog stanja Milorada Dodika

Autor:N1

Nemojte propustiti

Žestoka poruka Miloradu Dodiku iz Europske komisije: Migrante smjestiti na teritorij cijele BiH

Vlasti drugog bh. entiteta, Republike Srpske (RS), odbijaju da pomognu migrantima koji su se zadesili na njihovoj teritoriji. Vlasti...

Sud donio odluku: Avdo oslobođen optužbe za kršenje mjera izolacije, traži javno izvinjenje od Tužilaštva

- Doveden sam na rub egzistencije uz nepravdu koja mi je nanesena. Konsultovat ću se sa advokatima jer zaista...

Državljanin Bosne i Hercegovine naoružan do zuba pokušao ući u Hrvatsku: Imao kalašnjikov, pištolj, bombe, municiju, palice…

Nadležni su protiv krijumčara podnili kaznenu prijavu te je do daljnje odluke državnog odvjetništva smješten u pritvor. Policajci i carinici...

Zbog kovid-pasoša Bosni i Hercegovini prijeti izolacija

Kako objašnjava infektolog Drljević, u pandemiji je najmanja jedinica država te se u takvim okolnostima sav proces organizira i...

I danas je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske zasijedao konzilijum ljekara i razmatrao zdravstveno stanje člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

“Takođe, obavljene su i konsultacije sa eminentnim stručnjacima iz Srbije koji su posjetili UKC RS i eminentnim stručnjacima iz inostranstva koji su u potpunosti saglasni sa svim terapijskim i dijagnostičkim metodama koje se primjenjuju u liječenju gospodina Dodika. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno i nepromijenjeno u odnosu na juče. Gospodin Dodik se osjeća dobro i on je pod konstantnim nadzorom konzilijuma”, naveli su iz UKC RS.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je danas o zdravstvenom stanju predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je pozitivan na koronavirus i hospitalizovan na UKC Republike Srpske.

Kako je kazao, jučer su iz Srbije poslali ekipu ljekara, između ostalih i Gorana Stevanovića, da se konsultuje sa banjalučkim ljekarima.

“Oni su razgovarali sa predsjednikom Dodikom, i mi pratimo situaciju u svakom trenutku”, rekao je Vučić.

Kazao je i da svaki dan razgovara sa Dodikom po nekoliko puta, da su juče razgovarali tri puta i da će ga kontaktirati danas nakon što završi posjetu Golubincima.

“Želim mu dobro zdravlje, ali ja nisam ljekar da bih vam davao stručne analize. On se dobro drži, ali nije stanje idealno ako to tako mogu da kažem – nije onako kako bismo mi voljeli, ali nije ni užasno ako mogu tim običnim riječima da se izrazim. On će imati najbolju njegu i sve što budemo mogli i mi u Beogradu da uradimo i oni u Banjaluci. Mi smo u svakom trenutku spremni ukoliko za to bude potrebe da predsjednika Dodika primimo u Beogradu”, naglasio je predsjednik Srbije.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primljen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske 21. decembra 2020.

Dodik je proveo nekoliko dana u kućnoj izolaciji zbog kontakta za osobom pozitivnom na virus korona.

Jučer je saopćeno iz UKC-a RS kako je uočeno da Dodik ima otežano disanje i bolove u predjelu želuca. Dijagnostikovana je obostrana upala pluća, a treći test na novi korona virus je pozitivan.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Avdo Avdić sve šokirao: ‘Ovi dokumenti su dokaz da je Hrvatska ilegalno prebacivala migrante u BiH’

Avdo Avdić je kazao da se lično uvjerio da se migrantima u kampu grijanje isključuje oko ponoći. Migrantska kriza i...

Možda vas zanima i ovo